E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY ve Aselsan anlaşma imzaladı!---

THY ve Aselsan anlaşma imzaladı!

THY ve Aselsan anlaşma imzaladı!
06 Ocak 2014 - 12:08 borsagundem.com

Aselsan, Türkiye'nin öncü Uçak Bakım ve Onarım Merkezi olan THY Teknik A.Ş. ile birlikte çalışacak

Savunma Sanayiinin lider firması ASELSAN, uçaklar için üreteceği Elektronik Harp, Elektronik İstihbarat ve Radar Sistemlerinin platformlara entegrasyonu konusunda Türkiye'nin öncü Uçak Bakım ve Onarım Merkezi olan THY TEKNİK A.Ş. ile birlikte çalışacak.

İki firma arasında başlayan görüşmeler kapsamında işbirliğinin ilk adımı, THY TEKNİK A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir ve ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman tarafından imzalanan bir anlaşma ile atıldı.

İlk proje kapsamında, ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilip üretilecek bir Elektronik Harp sisteminin hava platformuna entegrasyonu aşamasında THY TEKNİK A.Ş.'nin mühendislik gücünün ve
teknik altyapısının kullanılması kararlaştırıldı.

Bu müşterek çalışma ile helikopterlere sistem entegrasyonu yapan ASELSAN ve sivil uçaklara entegrasyon sağlayan THY TEKNİK A.Ş.'nin güçlerini birleştirmeleri ile birlikte savunma sistemlerinin özel
görev uçaklara entegre edilmesi ve bu konudaki dışa bağımlılığın azaltılması hedeflenmekte.

İşbirliğinin bundan sonraki diğer havacılık projelerini de kapsaması ve geliştirilmesi konusunda iki firma arasında görüş birliğine varıldı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)