E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemThe Times: Batı, Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz!---

The Times: Batı, Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz!

The Times: Batı, Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz!
29 Temmuz 2019 - 14:27 borsagundem.com

Boris Johnson’ın Brexit vaatleri İngiliz medyasını korkutmaya başladı. Avrupa Birliği'nin parçalandığına değinen The Times yazarı Michael Burleigh, İngiltere'nin yalnız kalmamak için Türkiye ile ilişkilerine önem vermesi gerektiğini belirtti.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson ve onun Brexit politikaları ile birlikte yeni bir dönem başladı.

 31 Ekim'e kadar Avrupa Birliği'nden ayrılacaklarının defalarca altını çizen Johnson, "Ne pahasına olursa olsun Brexit gerçekleşecek" dedi.

The Times'ta Michael Burleigh imzalı analizde, ülke içerisinde Brexit kampanyası sebebiyle eleştirilere maruz kalan Boris Johnson eleştiriliyor. Kararın İngiltere'yi yalnızlığa sürükleyeceği düşünülüyor.

Michael Burleigh "Batı, Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamaz" başlıklı yazısında son dönemlerde Türkiye'nin Rusya ve Çin ile gelişen ilişkilerinin altı çizildi. 

Burleigh yazısında, "Rusya ve Çin'in Ankara'daki nüfuz kazanma çalışmaları göz önüne alındığında Erdoğan'ın kazanılması gerektiği kesindir" sözlerine yer verdi.

Avrupa Birliği'nin dağılmaya başladığı şu dönemde, Türkiye ile ilişkilerin oldukça önemli olduğu belirtilen yazıda, Türkiye'nin NATO üyesi olduğu ve Orta Doğu'da önemli bir rolü olduğuna değinildi.  

Türkiye'nin ABD'ye yönelik bakışını değerlendiren Burleigh, "ABD Türkiye'ye yaptıklarını unutmuş olabilir ancak Türkler unutmadı. Erdoğan, 2016'da gerçekleşen darbenin ABD destekli olduğunu düşünüyor. Darbeye karışan F-16'ların ABD'nin nüfuza sahip olduğu İncirlik'e kaçması da bu düşünceyi destekliyor" dedi.

Avrupa'yı Türkiye konusunda uyaran Burleigh makalede,  "Batı muhtemelen aşırı güven içerisinde ve Türkiye'nin olumsuz ekonomik durumunun onu engelleyeceğini ve Erdoğan'ın son seçim ile popülerliğini kaybettiğini düşünüyor. Fakat Türkiye bir şekilde geri dönecek. Ne de olsa Doğu Akdeniz doğal gazı konusunda geri adım atmayan Türkiye, bölgedeki faaliyetlerini sürdürecek. Artık hem ABD'nin hem de AB'nin Türkiye'yi birkaç füze için kaybedip kaybetmeyeceklerine karar verme zamanı geldi" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)30 Temmuz 2019 11:31

    herkesin gözü ortadoğuda.ABD destekli avrupa birliği parçalanmaya çalışılıyor... avrupa birliği başı almanya ve abd bunlara düşmanca yaklaşıyor. avrupa birliği bozulunca, etkinliği azalınca, Türkiye yaptırımlara ve isteklede boyun eğimıyor, şimdi birde NATO dan uzaklaşması ve isteklerinize babane beyaa ilgilenmiyorum demesi, sömürgeci devletleri telaşlandırdı. Türkiye o bakımdan suriye ile acilen uzlaşıp, sömürgecileri buradan uzak tutmaya çalışabilir.orta doğuda tek başına bazı devletler varlık gösteremez. varlıklarını sadece, afrikadaki gibi, bazı aşiret, kabile, x amaçla oluşturulan kandırılan silahlı örgütlerle yapabilirler. din üzerine  örgüt kuruluyor, örgüt başını bu develtler destekliyor. örgüt elemanlarıda din adına savşatıklarını sanıyor, ama kaymağı örgüt başı yiyiyor, yabancı devlette bedavadan binlerce kişilik adamı menfaati için kullanıyor. tam bir arap ve avrika modeli

  • bekir ırmak30 Temmuz 2019 11:12

    Yeni dünya düzeni İngiltere'yi Türkiye ye yakınlaştırmaktadır. Bu Türkiye'nin de çıkarınadır. Uluslararası ilişkilerde sürekli dostluk ve düşmanlıklar olmaz. Çıkarlara göre durum dönem dönem değişebilir. Türk devleti de bazı gerçekleri görüyorki bu kadar kararlı işlere cesaret edebiliyor. Erdoğan'ın sert dilini bazıları eleştiriyor ancak çok bilgisizler. Sert olan Erdoğanın sesi değil, yükselen Türk Burjuvazisinin (Özel sektör) artık eski şartları kabul etmiyoruz çıkışıdır...

  • Volkan30 Temmuz 2019 00:59

    Kraliçe Elizabeth'in başörtülü ve mantolu fotoğrafları var internette. Bizim pazarlarda da insanlar aynı kıyafeti giyiyor ama eleştiriliyorkar. Bakalım yeni başbakan nasıl bir tavır alacak. Öte yandan önce Türkiye sonra Dünya, Güçlü olmayınca hakkın devamlı gasp edilir.

  • Vedat Yeşilyurt 29 Temmuz 2019 23:07

    Unutmayın İngiltere bizim dusmanimizdir

  • doğru 30 Temmuz 2019 11:06

    uluslararası ilişkiler çıkar üzerine kurulur,dost veya düşman diye birşey yoktur...

  • mezarci 29 Temmuz 2019 22:07

    hicbirzaman gecmisini unutma......

  • Burhan29 Temmuz 2019 17:12

    Türkiye ile İngilterenin dostluğu her iki ülke içinde faydalı , yararlı olur.Yani birbirini tamamlayan iki ülke.

  • KERİM 29 Temmuz 2019 15:21

    HERHALDE BU SEFER İNGİLİZLER YUNANLILARLA İŞBİRLİĞİYAPMAYACAK BÖLGENİN ASLİ GÜCÜ TÜRKİYEMİZLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK GİBİ GÖZÜKOYOR.İNŞAALALAH 1.DÜNYA SAVAŞINDA YEDİĞİMİZ KAZIĞI BİDAHA YEMEYİZ

  • oktay0329 Temmuz 2019 20:55

    kesinlikle katılıyorum.birde ırak petrolünün yüzde 50 sini vermeye hazır ingizler yüzde 10 a razı olan Türkiye'yi görünce biz bunları kolay kandırırız diyorlar muhtemelen.o yüzde 10 da saddam ve özal dönemlerinde karşılıklı anlaşma ile iptal edilmişti.