E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken: Söz konusu İsrail ise ''kırmızı çizgiden'' bahsedemeyiz---

Blinken: Söz konusu İsrail ise ''kırmızı çizgiden'' bahsedemeyiz

Blinken: Söz konusu İsrail ise ''kırmızı çizgiden'' bahsedemeyiz
12 Mayıs 2024 - 23:16 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada ''Söz konusu İsrail ise burada kırmızı çizgilerden bahsetmeyiz." ifadelerini kullandı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Refah'a kapsamlı bir saldırı düzenlemesini istemediklerini ancak İsrail konusunda herhangi bir "kırmızı çizgilerinin olmadığını" belirtti.

Blinken, NBC kanalında yayınlanan "Meet the Press" adlı programda, ABD yönetimi olarak İsrail'in Refah'a kapsamlı bir saldırı düzenlemesine karşı olduklarını dile getirerek, ABD Başkanı Joe Biden'ın da bu konudaki net duruşunu hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail'in henüz kendilerine güvenilir bir plan sunmadığını ve böylesi bir plan olmaksızın 1,5 milyon Filistinli sivilin sığındığı Refah'a saldırmanın vahim sonuçlarının olacağını vurguladı.

İsrail'e 7 Ekim'den bu yana her anlamda en ciddi desteği veren Biden yönetiminin bu desteği sürdüreceğini kaydeden Blinken, İsrail'in Refah'ı işgal etmesi durumunda ABD'nin silah yardımını askıya alma yaklaşımını da değerlendirdi.

Blinken, burada siyasi bir perspektife sahip olduklarını ancak bunun bir kırmızı çizgi olmadığını, "Başkan Biden'ın silahları durdurma tehdidini sormak istiyorum, Biden'ın kırmızı çizgisi tam olarak nedir?" şeklindeki soruya verdiği, "Bakın, söz konusu İsrail ise burada kırmızı çizgilerden bahsetmeyiz." yanıtıyla dile getirdi.

İsrail ile her konuda sürekli görüştüklerini ve sorunları bu şekilde halletmeye çalıştıklarını belirten Blinken, Refah konusundaki duruşlarının net olduğunu ancak bunun bir kırmızı çizgi olarak tanımlanmasının doğru olmadığını savundu.

ABD Başkanı Joe Biden, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Refah'a büyük bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'e silah yardımlarını askıya alacağını söylemiş, Biden'ın bu açıklamasına hem ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den hem de İsrail tarafından tepki gelmişti.

Blinken'in ateşkes girişimi petrol fiyatlarını düşürdü

ABD: İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği değerlendirmesi 'makul'

ABD, İsrail'in Refah Sınır Kapısı'nı acilen açması çağrısı yaptı

İsrail Gazze ve Refah'a saldırıyor: Çok sayıda kişi öldü ve yaralandı

İsrail, Refah'ı karadan da vurmaya başladı!

İsrail Refah'ta 50'den fazla yeri havadan bombaladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.13 Mayıs 2024 09:01

    ABD GAZZEDE GAZZELİLERE HÜRRİYET DEĞİL ÖLÜM GÖTÜRDÜĞÜNDEN HÜRRİYET HEYKELLERİNİ YIKIP 900 KİLOLUK BOMBALARINI TEMSİL EDEN HEYKEL DİKMELİDİR

  • IDAM12 Mayıs 2024 23:54

    Allah,in Gazabi,Islam/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin.