E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTesla'nın eski Enerji Başkanı Girotra, konut elektriği girişimi çıkarıyor---

Tesla'nın eski Enerji Başkanı Girotra, konut elektriği girişimi çıkarıyor

Tesla'nın eski Enerji Başkanı Girotra, konut elektriği girişimi çıkarıyor
24 Ağustos 2022 - 13:58 borsagundem.com

Girotra'nın, enerji yüklerini kontrol edebilen ve bir evin kendi elektrik santrali haline gelmesini sağlayabilen bir ev batarya sistemi olduğunu anlatmak için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Tesla'nın eski enerji başkanı, tam ev elektrifikasyonuna geçişi basitleştirmeyi amaçlayan yeni bir girişim olan Lunar Energy'yi resmen başlatıyor. Şubat 2020'ye kadar Tesla'nın enerji operasyonlarından sorumlu kıdemli direktörü olan Kunal Girotra, Lunar'ın CEO'su ve kurucusu.

Kaliforniya merkezli girişim, güneş panelleri ve elektrikli ev aletleri ile enerjiyi verimli kullanmak için bir ev için bir ekosistem oluşturacak yazılım ve donanım geliştirmeyi planlıyor. Son 18 ayda Lunar, her biri 150 milyon dolarlık iki finansman turunu tamamladı; destekçileri arasında ABD'deki en büyük güneş enerjisi kurulum şirketi olan Sunrun Inc. ve Güney Koreli bir holding şirketi olan SK Inc. yer alıyor.

Girotra'nın 2020'nin ortasından beri gizli bir gelişme içinde olduğunu söylediği Lunar'ın mevcut değerini açıklamayı reddetti.

Lunar, ilk ürününü yıl sonuna kadar piyasaya sürmeyi planlıyor.

Girotra, "Tek yapmanız gereken güneş panelleri getirmek. Gerisini uçtan uca bir enerji depolama sistemi sağlamak için yapacağız." dedi.

Elektrikli uçaklar geliyor

 

Tesla elektrikli kamyoneti Los Angeles'ta tanıttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)