E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemsa'da üretim durdu---

Temsa'da üretim durdu

Temsa'da üretim durdu
10 Aralık 2019 - 15:55 borsagundem.com

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, 23 Aralık’a kadar üretimi durdurdu.

Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, 23 Aralık'a kadar üretimi durdurdu!

Dünya gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre Temsa yetkilileri, şirketin yaşadığı mali sıkıntının bu kararda etkili olduğunu dile getirdi. Bu süreçte fabrikada stok sayımı yapılacağı belirtti.

70’E YAKIN ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

1968 yılında kurulan ve 1987’den beri Adana’da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10.000’in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

Temsa, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70’e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

İSVİÇRELİLERE SATILMIŞTI

Sabancı Holding otobüs üreticisi Temsa Ulaşım Araçları’ndaki sahip olduğu hissenin tamamını 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satmıştı.

Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden, borç ve nakit düzeltmeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirilmişti. Yapılan işlem, yüzde 49 oranındaki Sabancı Holding hisselerinin yanı sıra, yüzde 51 oranındaki başta Sabancı Ailesi üyeleri olmak üzere, diğer bireysel yatırımcı hisselerini de kapsıyordu.

Temsa’da neler oluyor?

Aydın Doğan için şimdi de Temsa iddiası

Sabancı Temsa İş Makinaları'nın A'ini satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan11 Aralık 2019 12:13

    İncelenmesinde fayda var. Eskiden sadece Mercedes 302 vardı sonra Super MAN otobüsleri geldi, Sonra Temsa Mitsubishi Prenses otobüsleri geldi ve rekabet ile kalite arttı. Rekabet için bu firma devam etmeli.

  • ADANALI11 Aralık 2019 09:01

    Kim diyor üretime ara verildi diye? haciz var üretimde depolarda ambarda hatta otobüslerin üzerinde. fabrikanın satılışındaki yolsuzluklar araştırılıyor devlet bankalarından çekilen krediler ve yurtdışına kaçırılan paralar araştırılıyor büyük aile dediğimiz kişilerin devleti nasıl soymaya kalktığı araştırılıyor True Value Capital Partners şirketi adamın karısının üstüne kurulmuş ve holdingine almıyor işin içinde çooook iş var insallah bir an önce kayyum atanır olan gene emekçiye oluyor  :|  :| vatan hainini dışarıda arama yazıklar olsun...

  • Şahin kus10 Aralık 2019 20:05

    Böyle bir kuruluşun yaşaması lazım,zamanında bu tür fabrikalara sahip cikmadigimizdan kapanı p gittiler,sonunda olan Türk ekonomisi ve işçisine olur

  • Volkan10 Aralık 2019 17:52

    Otobüs işi aslında tam Türkiye'ye göre. Vatandaş raht, albenili, lüks otobüs seviyor. Şoför rahat kullanımlı seri, kıvrak otobüs seviyor, işletmeci ise uzun ömürlü, kendisini ödeyen, akaryakıtı, bakımı, servisi az olan otobüs seviyor, Türkiye'de tutan otobüsü herkes sever. Robotların pek giremediği bir alan, güzel işçilik gerektiriyor.

  • tor11 Aralık 2019 09:08

    iyi özetlemişsin.

  • ..10 Aralık 2019 17:48

    yerli milli otomobil gelecek otobus kullanmaycak kimse. bedavaya yerli oto alacak kullanacak..)))

  • Okie Dokie10 Aralık 2019 16:01

    Bu devirde hala otobüse minibüse binen kaldı mı gerçekten? Elbette finansal sorunlar yaşarlar. Onun yerine lüks cip ya da spor otomobil yapsalar benim de ilgimi çeker.

  • Okie Dokie11 Aralık 2019 11:44

    Muzaffer eğer banka hesabımdaki milyon TL'leri gösterirsem karşılığında ne verebileceksin? Hodri meydan. Bir arabanı alırım yoksa ben bir araba vereceğim. Tamam mı?

  • tor11 Aralık 2019 09:10

    muzaffer çetinkaya ..çok yerinde.cuk oturmuş

  • Muzaffer Çetinkaya11 Aralık 2019 00:53

    Namık kemal demiş ki bazıları hayal dünyasında yaşar.Hatta hayaalleri o kadar uç noktadadır ki demiş gerçekleri yaşayanları bir kez , hayallerle yaşayanları iki kez seveyim demiş ,lüks cip  kim sen kim.Fakirlik ,züğürtlük , açlık , sefillik , ırgatlık bunlar utanılacak şeyler değil yeter ki ruhun erdemli olsun herkesin son durak adresi belli kara toprak , ruhunda az da olsa erdem varsa , milletin önüne çık önce özür dile ne olduğunu açık açık yaz.Yada şizofren olarak hayatına devam et.

  • hasan10 Aralık 2019 16:47

    Sen yerli üretim arabaya binecek kadar düştün mü? Yazık sana üzüldüm Okie