E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metal fiyatları, Wall Street'in yükselişini takip etti---

Temel metal fiyatları, Wall Street'in yükselişini takip etti

Temel metal fiyatları, Wall Street'in yükselişini takip etti
14 Ekim 2022 - 08:03 borsagundem.com

Çin'de önemli siyasi toplantı öncesinde hükümetin bir miktar teşvik beklentisiyle riskli varlıklara yönelik hissi artırması temel metal fiyatları destekledi

Bakır fiyatları, Wall Street'teki ralliyi takip ederek arış yaşadı. Çin'de önemli siyasi toplantı öncesinde hükümetin bir miktar teşvik beklentisiyle riskli varlıklara yönelik hissi artırması fiyatları destekledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 06.10'da %1,2 artışla 7.666 dolar/tona çıktı. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası Kasım vadeli bakır kontratı %1,9 artarak 63.320 yuan/tona yükseldi.

Wall Street dün dalgalı bir seans geçirdi ve beklenenden daha yüksek çekirdek enflasyon verileri üzerindeki ilk satışın kısa ömürlü olmasından sonra %2'den fazla yükselişle kapandı.

Analistler Çin Komünist Partisi kongresinin 16 Ekim'de başlayacak kongresi nedeniyle daha fazla teşvik önlemleri açıklanmasını bekliyor.

LME'de çinko %2,3, kalay %0,6 arttı.

ShFE'de alüminyum %1,9, nikel %2,2, çinko %1 ve kalay %1,.3 arttı.

Dalian'da demir cevheri, Çin'de talep endişeleriyle 5 haftada ilk kez haftalık kayba hazırlanıyor
Dalian'da demir cevheri, üst üste dört hafta boyunca ilerleme kaydettikten sonra bu hafta kayba hazırlanıyor. Çin'in katı sıfır Covid kuralları ve Komünist Parti Kongresi öncesindeki kısıtlamalar hakkındaki endişeler fiyatlara baskı yaptı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %0,3 düşüşle 704,50 yuan/tondan (98,19 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, Kasım vadeli demir cevheri, üç günlük düşüşün ardından teşvik umuduyla %2 artışla 93,85 dolar/tona yükseldi.

Analistler, çelik fabrikalarının negatif marjlar ve üretim kısıtlamalarıyla mücadele etmeye devam ettiğine vurgu yaptı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda hem inşaat demiri hem de filmaşin %0,3 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,2 yükseldi. Paslanmaz çelik %4,5gibi keskin artış yaşadı. 

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,4, kok kömürü %1,4 arttı. 

Öte yandan Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, Çin merkez bankasının ihtiyatlı para politikası uygulamasını hızlandıracağını ve reel ekonomiye daha güçlü destek sağlayacağını söyledi.

New York ve Londra’dan çıkan altının rotası İstanbul

 

Biden: Benzin fiyatlarını düşürecek açıklamalarım olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)