E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji devleri borsada ‘mükemmeli’ fiyatlıyor---

Teknoloji devleri borsada ‘mükemmeli’ fiyatlıyor

Teknoloji devleri borsada ‘mükemmeli’ fiyatlıyor
30 Kasım 2023 - 14:05 borsagundem.com

Bu yıl borsaların tartışmasız lideri teknoloji hisseleriydi. Ancak ünlü borsa uzmanı John Rogers söz konusu dev sermayeli şirketlerin hisselerinin aşırı değerlendiğini ve 2024’ün bu hisseler için zor olacağını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ariel Investments’ın CFO’su ünlü borsa uzmanı John Rogers'a göre, ABD borsalarına bu yıl damgasını vuran dev teknoloji hisseleri zor bir 2024 yılı geçirecek. CNBC’nin haberine göre, Rogers artık değerinin altında kalan hisselere bakma zamanının geldiğini söyledi.

Ünlü borsa uzmanı bu yıl yüksek performans gösteren teknoloji hisseleri için, “Büyüme hisselerinin gerçekten de zirveye geldiğini düşünüyorum” dedi ve söz konusu hisselerin “mükemmelliği fiyatladığını” sözlerine ekledi. Rogers teknoloji devlerinin 2024 yılında engellerle karşı karşıya kalacağını öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre büyüme odaklı hisseler, diğer bir deyişle büyüme hisseleri gelirleri, kârları ve bilançoları sürekli artan şirketleri işaret eder. ABD borsalarında bu yıl olağanüstü performans gösteren ‘Muhteşem Yedili’ (Apple, Amazon.com, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla) de bu başlık altında değerlendirilir. Değerinin altındaki hisseler ya da değer hisseleri ise defter değerinin altında işlem gören ve yükseliş potansiyeli taşıyan şirketlerin hisselerini ifade eder

Rogers gelecek yıl büyüme hisseleri yerine değerinin altındaki hisse senetlerinin performansını geliştirebileceğini söyledi. Karşılaştırmak gerekirse Russell 3000 Büyüme Endeksi bu yıl %34 yükselirken Russell 3000 Değer Endeksi ise aynı süre içerisinde sadece %2 yükselebildi.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Sanırım bu endekslere bakıldığında, kayıtlı borsa tarihindeki en büyük farklardan biri görülüyor. Bu da bana küçük bir değer hissesinin beklenmesi gereken yer olacağına ve gelecek yıla girerken büyüme hisselerinin çok zor zamanlar geçireceğine dair çok fazla güven veriyor” ifadelerine yer verdi.

Rogers büyüme hisselerinin düşen faiz oranı ortamında yüksek performans göstermeye devam edebileceğini de sözlerine ekledi. Ancak borsa uzmanı büyüme ve değer hisseleri arasındaki farkın fazla büyüdüğünü ve büyüme yatırımcılarının kaçırabileceği bazı büyük kazananların ortaya çıkacağını söyledi.

Rogers, "2024 ve 2025’te büyüme hisselerinin arkasında düşük faizlerin sağladığı destek rüzgarı olsa bile bana kalırsa bu öksüz kalan ve yüksek performans gösterecek hisselerin bazılarını almak gerçek bir fırsat olacak " dedi.

Borsa uzmanı özellikle konut sektörüne bağlı hisse senetleri ve reklamcılıkla ilgili endişelerden dolayı hırpalanan medya sektörü hisseleri için boğa piyasası görülerine sahip olduğunu belirtti.

Mike Novogratz: Fed’in faiz indirimi Bitcoin, altın ve gümüşe yarayacak

 

Küresel yatırımcılar fazla mı cesur?

 

Muhteşem Yedili’nin rekor yükselişi balon mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)