E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB'den faiz hamlesi---

TCMB'den faiz hamlesi

TCMB'den faiz hamlesi
12 Mayıs 2023 - 11:53 borsagundem.com

TCMB, bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı para serbest hesaplar için ödediği faizi yüzde 4.75'e yükseltti.

Merkez Bankası (TCMB), Reuters'ın CBTB sayfasında yabancı para serbest hesaplar için faiz oranını bu sabah %4.75 olarak ilan etti. Dün faiz %4.5 seviyesindeydi.

İlgili sistemde faiz ödemeleri TL cinsinden, ihbarlı döviz mevduat hesap bakiyelerinin fazla tesis edilen kısmına yani ortalama tesis edilen tutarlar ile ortalama tesis edilmesi gereken tutarlar arasındaki farka yapılıyor.

TCMB'den talep edildi

Bankalar, ilgili tutarları yurtdışında tutmaları halinde libor getiri elde edebildiklerini, ancak içeride böyle bir yapı bulunmadığı için sistemi bankaların TCMB'den talep ettiğini belirtmişlerdi.

Öte yandan bu pazar günü gerçekleşecek seçimler öncesi piyasadaki döviz talebi rekor seviyelerde. Bu nedenle TCMB her geçen gün daha çok döviz kaynağına ihtiyaç duyuyor.

TCMB'nin döviz ve altın rezervleri azaldı

 

TCMB'den bankalara 'döviz' kısıtlaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay e14 Mayıs 2023 02:04

    Naci ağbal

  • sözün özü13 Mayıs 2023 22:51

     En doğrusu dolar basmak. Gerisi hikaye......  Bu kadar zorlaya gerek yok......

  • Agah var13 Mayıs 2023 06:50

    Piyasada 2 tane$ fiyatı var merkez bankası resmi kurumdan 1$ alamazsın sonrada $ yükselmiyor diyorlar bir tane aklı başında bir adam yokmu ekonomi yönetiminde

  • Baytur13 Mayıs 2023 11:27

    Sende dolar peşinde gezme Sizin gibi selamsızların yüzüzünde dolar çıkıyor zaten

  • borsacı12 Mayıs 2023 19:46

    paramızı pul etti dünyada eşi benzeri görülmeyen bir başkanlık yaptı pazartesi hazırlık yaptıysa hesaba da çekilmeli.

  • Volkan12 Mayıs 2023 15:00

    Adı konulmamış uluslararası kural var. Başka ülkelerin merkez bankalarından daha yüksek faiz verilmiyor. %6 yapsa yabancı bankalar başka yerlerden alıp TCMB'ye dolar yatırır.

  • Mucise Reis : )12 Mayıs 2023 13:31

    Maskara oldunuz çoluk çocukağzına. Derslerde merkez bankası başkanı olsan nasıl yönetirdin diye ünili gençler tez yazıp, akıl fikir program üretiyor.. hala koskoca kodamanlar onca ünvanlı prof, doc. indir bindir :D ya resil ettiniz, hari ekonomık kriz sıkıntısını getik bu milletin. Fikirsiz işlerde bir numara oldunuz.  Türkiye Cumhuriyet iken, Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası oldunu, ünvan değiştirin artık : )) (.ıkar bu soru ha, tam gerçek ünvan nedir diye, )

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER12 Mayıs 2023 13:00

    yasasınnnn altın ve dövüz aldk .3.2 milyon dolarlık .harika para vurduk .şimdi seçimden sonra mişllet ittifakı kaymağı yicez mizz gibi endeks 25 bin diyolaaaaaa hurrraaaaa tüm yobaz jkardeşlerimle millet ittfiakını destekliyoz möhem olan parrraaaa .ohhhh miz gibi .garibanda akapa hödü pa ya devam hauahhahau 

  • fatih12 Mayıs 2023 12:16

    batırdılar memleketi de insanları da allah belalarını versin.

  • Sai12 Mayıs 2023 13:08

    En düşük memur maaşı 22 olacak ve yıl sonu enflasyon tek hanelere inecek diyen aynı kişi :) ve bu kişi bir ekonomist olduğunu iddia ediyor.