E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTCG Kınalıada Deniz Kuvvetleri'ne teslim ediliyor---

TCG Kınalıada Deniz Kuvvetleri'ne teslim ediliyor

TCG Kınalıada Deniz Kuvvetleri'ne teslim ediliyor
29 Eylül 2019 - 13:34 borsagundem.com

MİLGEM Projesi kapsamında üretilen 4'üncü ve son Ada sınıfı korvet gemisi olan TCG Kınalıada (F-514), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

Savunma Sanayi İcra Kurulu'nun 2004'teki kararının ardından yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi kapsamında İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda yapımı tamamlanan Heybeliada, Büyükada ve Burgazada korvet gemilerinin ardından Kınalıada korveti için İstanbul Tersane Komutanlığı'nda tören gerçekleştirilecek.

Kınalıada korvetinin tasarım, inşa ve entegrasyon faaliyetleri İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilirken, bu faaliyetler için gerekli olan tasarım, araştırma-geliştirme, tedarik ve hizmet alımı kapsamındaki çok sayıda eş zamanlı proje Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yerli ve milli imkanlar ölçüsünde yürütüldü.

Platform sistemleri ve dizayn hizmetleri STM, silah ve sensör sistemleri ASELSAN, savaş yönetim sistemi HAVELSAN tarafından sağlanan Kınalıada korvetinde 50'yi aşkın yerli firma alt yüklenici olarak görev yaptı.

MİLGEM Ada Sınıfı Korvetlerin ilk üçünden farklı olarak Kınalıada korvetinde, bu zamana kadar yurt dışından tedarik edilen ABD yapımı "Harpoon" deniz füzesinin yanında, ROKETSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen "Atmaca" füzesi de kullanılıyor.

Öte yandan, HAVELSAN ve Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi Komutanlığı'nın birlikte geliştirdiği Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi "Advent" de ilk kez Kınalıada gemisinde kullanılıyor.

Teknik Özellikleri

Türk Deniz Kuvvetleri'nin sürat, denizcilik ve stabilite isteklerini karşılayacak şekilde geliştirilmiş tek gövdeli deplasman tipi tekne formunda olan Kınalıada'nın tam boyu 99 metre ve genişliği 14.4 metre olarak yapıldı.

Gemi, 2400 ton deplasmanı ve 3.6 metre su çekimiyle, 5 deniz durumunda kısıtsız, 6 ve üzeri deniz durumlarında ise kısıtlı harekat kabiliyetine sahip olmakla birlikte, ana tahrik sistemi, bir adet gaz türbini ve iki adet dizel makineden meydana geliyor.

Kınalıada, 29+ deniz mili azami sürate ulaşabilirken, 10 tonluk bir helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip ve 4 deniz şiddetine kadar helikopter uçuş harekatı icra edebiliyor.

Çoğunluğu yerli imkanlarla geliştirilmiş ileri teknoloji sensör, elektronik harp, navigasyon ve haberleşme sistemleri ile donatılan Kınalıada, asimetrik, yüzey, hava ve sualtı tehditlerine yönelik savunma, aldatma, karıştırma ve bertaraf etme sistemlerine de sahip olarak tasarlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eminim30 Eylül 2019 00:28

    Bundan önceki 3 korvetinde tez zamanda havelsan aselsan v.b devletimizin kuruluşları ile modernizasyonu gerçekleşir Ancak Umarım yiğit Levend lerde yetişir ümidim isteğim böyledir

  • Ali kolsuz29 Eylül 2019 20:36

    içimizden üç kişiyi rahatsız etmiştir.

  • Emrah29 Eylül 2019 20:18

    Doğu akdeniz de petrol arıyorsak rahmetli eski başbakan Bülent Ecevit sayesindedir.1974 yılında kıbrısta rumlara türk tokadını vurduğu için hak geçte olsa hak olana vermek gerekir aradan 45 yıl geçsede diyeyim.

  • Kerim30 Eylül 2019 04:42

    Dogrudur lakin rahmetli b.ecevit isi yarim yapti..durmayacakti ceya kibrisin guney kisminin buyuk kismini feri alacakti hakkimiz olani.. Kibris 1870lerde ingiltereye kiralanmisti 99 ylligina amma ingiltere camura yatip 1974 te kibrisi bize teslim etmemisti

  • Emrah29 Eylül 2019 19:27

    Trakya nerede ?Anadolu nerede?hoş geldin KINALI.

  • bahaneci29 Eylül 2019 18:47

    Dosta guven dusmana korku......

  • ersan29 Eylül 2019 17:17

    VATANIMA :HAYIR:OLSUN:::DAHA :NİCE GEMILERIMIZE:DAHA IYISINI YAPMAK::NASIP:::OLUR ::İNSALLAH

  • Kerim29 Eylül 2019 16:57

    Masallah..az daha calisilsaymis gerektiginde denizalti bile olabilirmis..insaallah daha iyi ve buyuklerinden bolca yapip denizleri okyanuslarj senlendiririz

  • AhmetK29 Eylül 2019 14:55

    Kimileri yalan, kimileri hizmet icraat üretir. Masallah, nükleer ile calısan ucak gemilerini de yapmak dileğiyle. Devam

  • Emrah29 Eylül 2019 20:00

    Siyaset yapmasan olmaz rahatlık batar senin gibi sığ düşünceli insanlara bu ülkede eski yıllarda ana vatan partisi,doğru yol partisi ve Ecevitin partisi ülkede iktidar oldu o dönemler de dahil ordumuz bölgesel güçtü şuanda önemli güç olmaya devam ediyor ayrıca Ecevit döneminde kıbrısa türk tokadını vurduk burada sağ parti yada sol parti önemli değil önemli olan düşünce vatan gerisi çok önemli değil o parti bu parti.

  • vatansever29 Eylül 2019 14:02

    ALLAH yaar ve yardimciniz olsun,ALAAH Turk,u Korusun.amiin