E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV, Kotoka Havalimanı’nı alıyor---

TAV, Kotoka Havalimanı’nı alıyor

TAV, Kotoka Havalimanı’nı alıyor
18 Nisan 2019 - 12:59 borsagundem.com

TAV Grubu CEO’su Sani Şener’in açıkladığı Afrika açılımı için düğmeye basıldı. TAV, Gana’nın Kotoka Uluslararası Havalimanı (KIA) için masaya oturdu. Haberlere göre anlaşma sağlandı, açıklamayı Gana Hükümeti yapacak.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Atatürk Havalimanı'nın kapanması ve yeni adresi İstanbul Havalimanı’na taşınmasıyla gözler TAV Holding’deydi. 2017’de TAV Grubu CEO’su Sani Şener’in açıkladığı Afrika açılımı için düğmeye basıldı. Şener’in Nijerya, Ruanda ve Gana’yla ilgilendiklerini açıklamasının ardından geçen 2 yılın ardından ilk adım atıldı. TAV, Gana’nın Kotoka Uluslararası Havalimanı (KIA) için masaya oturdu. Yerel medyada çıkan haberlere göre Gana Hükümeti’nin TAV ile anlaştığı, yakın zamanda bu anlaşmanın duyurulacağını yazdı. TAV’ın Kotoka Uluslararası Havalimanı’nı kaç yıllığına işleteceği, projenin bütçesi gibi detaylar ise henüz belli değil.

15 HAVALİMANI 152 MİLYON YOLCU

Türkiye’nin en büyük, dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Gazipaşa Alanya ve Antalya havalimanlarını işletiyor. Yurtdışında ise, Gürcistan’da Tiflis ve Batum, Tunus’ta Monastir ve Enfidha-Hammanet, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren TAV’ın, 3 kıtada, 7 ülkede, 15 havalimanında  hizmet verdiği yolcu sayısı 152 milyona ulaştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 216,90
En Yüksek: 220,90
En Düşük: 214,50
Değişim -1,77 %
FK: 9,01
PD / DD: 1,57
İşlem Hacmi 346.862.157
Toplam Adet: 1.598.896
Ağırlıklı Ort.: 216,97
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)