E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaslakta Rum darbesi---

Taslakta Rum darbesi

Taslakta Rum darbesi
11 Aralık 2014 - 05:21 borsagundem.com

AB liderlerinin zirvede onaylayacakları taslakta Türkiye lehine olan başlıklar Rumların itirazıyla kaldırıldı, Türkiye'nin itiraz ettiği madde konuldu

Avrupa Birliği liderlerinin 18-19 Aralık’ta bir araya gelecekleri zirvede onay verecekleri sonuç bildirisi taslağında yer alan ve Türkiye lehine olan başlık vurguları Rum engeline takıldı.

Güven Özalp'in Hürriyet'teki haberine göre taslak belgeyi ele alan AB Daimi Temsilciler Komitesi’nde (COREPER) aralarında İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ‘AB’nin ağır toplarının’ da yer aldığı 10 ülkenin Ankara’ya yönelik desteğine rağmen Rumlar, kendileri tarafından bloke edilen “Yargı ve Temel Haklar” (23) ve “Adalet, Özgürlük ve Güvenlik” (24) başlıklarına yönelik “spesifik atıf yapılmasını” kesinlikle kabul etmeyeceklerini bildirdi. Rumların bu çıkışı üzerine AB Dönem Başkanı İtalya metinden bu başlıklara yönelik vurguları çıkarırken, Ankara’nın “Tanımayız” dediği ve Türkiye’nin 1974 Barış Harekatı nedeniyle 90 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum edildiği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına atıf yapılan yeni metinde, “Taraf ülkelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 46. maddesi gereği AİHM tarafından alınan kararlara uyma zorunluluğunu” hatırlatıldı. Hürriyet’in ulaştığı yeni taslakta, Rumların bloke ettiği 23. ve 24. başlıklara atıf metinden çıkarılırken Fransa’nın bloke ettiği “Ekonomik ve Parasal Politika” (17) başlığının açılmasının yararlı olacağına yönelik vurgu korundu. Diplomatik kaynaklara göre hafta başında AB Dışişleri Bakanları toplantısında da metnin değişmesi beklenmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle11 Aralık 2014 07:44

    para çok millet enayi ödersiniz ödersiniz sessiz sedasız ödersiniz sanki cebinizden çıkacakmış gibi ayakta yapıyorsunuz.