E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTarih tekerrür ederse dipten alma zamanı---

Tarih tekerrür ederse dipten alma zamanı

Tarih tekerrür ederse dipten alma zamanı
02 Mart 2020 - 09:40 borsagundem.com

Wall Street geçen ay hızlı bir yükselişe daha sonrasında ise krizleri hatırlatacak sert bir düşüşe sahne oldu. Yatırımcılar şaşkın. Uzmanlar ise bu krizin fırsatına dikkat çekiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 geçen ay %8,2 düştü. Bu oldukça sert bir düşüş. Fakat özellikle düşüşün ayın sonunda %12,7 oranında gerçekleştiği düşünülürse durumun daha ciddi olduğu çok açık. Ritholtz servet yönetimi firmasının portföye menajeri Ben Carlson piyasalarda neler olduğunu anlayabilmek için geçen yüzyıldaki Büyük Buhran ve Kara Pazartesi gibi büyük ekonomik krizleri değerlendirmek gerektiğini söylüyor.

Carlson yatırım konusunda çok da umutsuz değil: “Hisselerin %56 oranla bir yıl sonra, %72 oranla 3 yıl sonra ve %80 oranla 5 yıl sonra yükselişe geçiyor.” Carlson kişisel blogunda piyasalar için fırsat yorumunda bulunarak “Diyelim ki önünüzde bir Büyük Buhran yok, bir ay içerisinde hızlı bir düşüş yaşayan hisselerin 1, 3 belki de 5 yıl sonra yükselişe geçiyor olması oldukça iyi bir şey” ifadelerinde bulundu.

Bu elbette yatırımcılar için kolay değil. Yazar konuyla alakalı “Bütün yatırımcılara düşükten alıp yüksekten satması önerilir” diyor. “Fakat birçok kişi fark etmez ki bu çoğunlukla aşağıdan almak, daha sonra daha aşağıdan almak, hatta daha sonra daha da aşağıdan almak ve sonunda artık kendinizden nefret edecek kadar mümkün olan en aşağıdan almak anlamına gelir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yazık22 Mart 2020 06:50

    S&p, Bank of America ve daha niceleri resesyon geldi ve henuz dibi gormedik diye aciklama yapiyolar sizin yaptiginiz habere bak. B of A nisanda abd borsalari dip yapacak diye tahminde bulundu bu arada

  • By07 Mart 2020 22:53

    Daha var,2008 olmadı henüz bence...

  • MUVAZZAF ASKER02 Mart 2020 17:48

    batık hisse senetleri 2-10 kat arttı sen de millete geydirecen herhalde.

  • ----------- ??????????-------------02 Mart 2020 11:31

    he canım he..............beleş gidip alın ....bu olayların  faturası şirketlerin gelecek bilançolarına nasıl yansıyacak bakıp bir görelemi.zaten bizim borsa da yükselenler dandik şirketler di 3-50 kat yükseldi.ne olacak sorarım sizlere.

  • Ertyugrul02 Mart 2020 10:39

    Alinabilecek en iyi hisse ALKIM ve ALGYO gibi geliyor bu benim dusuncem ama kismet bakalim