E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTampon bölgeye Hollande desteği---

Tampon bölgeye Hollande desteği

Tampon bölgeye Hollande desteği
09 Ekim 2014 - 05:10 borsagundem.com

Hollande ile Erdoğan’ın telefon görüşmesinin ardından Paris'ten, Türkiye'nin sınırın Suriye tarafında güvenli bölge talebine destek geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande arasındaki telefon görüşmesinin ardından Paris'ten, Türkiye'nin güvenli bölge talebine destek geldi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Cumhurbaşkanı Hollande Suriye’nin kuzeyindeki katliamlara engel olmak gerektiği konusunda ısrarcı oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önerilen tampon bölge oluşturma fikrine destek verdi.”

Ilımlı gruplara destek

Açıklamada, aynı zamanda iki ülkenin Esad’a ve IŞİD’e karşı mücadelede eden ılımlı muhalif gruplara daha fazla destek verilmesi gerektiği konusunda hem fikir olduğu belirtildi.

Tampon bölgeyle ilgili ikinci ılımlı mesaj İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’dan geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile basın toplantısı düzenleyen Hammond “Şu an bunu inceleme aşamasındayız. Tampon bölgenin ne anlama geldiğini, böyle bir konseptin nasıl çalışacağını diğer müttefiklerimiz ve ortaklarımızla araştırmamız lazım. Ancak ben kesinlikle bu aşamada üstünü çizmiyorum” diye konuştu.

Aynı toplantıda Kerry de “Tampon bölge uzun zamandır dile getirilen bir fikir; incelemeye değer, oldukça yakından bakmaya değer” dedi. Ancak iki bakanın basın toplantısından çok kısa süre sonra Pentagon ve Beyaz Saray’dan Kerry’ye yalanlama geldi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Türkiye’nin önerdiği tampon bölgenin, ABD önderliğindeki koalisyonun üzerinde çalıştığı askeri seçenekleri arasında olmadığını söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)