E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTakasbank, risk parametreleri güncellendi---

Takasbank, risk parametreleri güncellendi

Takasbank, risk parametreleri güncellendi
04 Kasım 2021 - 13:55 borsagundem.com

Takasbank, risk parametrelerini 8 Kasım'dan geçerli olacak şekilde güncelledi

Takasbank, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda CNHTRY, EURTRY, RUBTRY, USDTRY, XAUTRY, X10XB, XU030 dayanak varlıkları için ve Borçlanma Araçları Piyasası'nda altına dayalı devlet tahvillerinin işlem teminatı hesaplamalarında kullanılan risk parametreleri piyasa koşulları dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu güncelledi.

Takasbank'tan yapılan açıklamaya göre, yeni risk parametreleri 8 Kasım Pazartesi günü, gün içi ilk risk hesaplama anından itibaren geçerli olacak.

Açıklamada şöyle denildi:

Değişen parametreler sonucunda teminat yükümlülüklerindeki olası artış veya azalışlar 0 8.11.2021 tarihinde gün içi ilk risk hesaplama anı sonrasında üye ekranlarından izlenebilecek olup, üyelerimizce teminat yükümlülüklerine ilişkin gerekli kontrollerin yapılması gerekmektedir.

Yeni parametreleri içeren risk parametre dosyası 08.11.2021 gün içi ilk risk hesaplama anı itibarıyla Takasbank internet sitesinde duyurulacaktır.

08.11.2021 Pazartesi günü anlık teminat tamamlama çağrısı takiplerinin 05.11.2021 tarihli risk parametrelerine göre yapılması gerekmektedir. 08.11.2021 Pazartesi günü akşamı hesaplanacak teminat tamamlama çağrısı yükümlülükleri ise yeni parametrelere göre olacaktır.

BİST, 2 hissenin brüt takasa alındığını duyurdu

 

Fed sonrası atmosfer Borsa İstanbul'u zirveye taşır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan04 Kasım 2021 14:55

    Short gidenleri sıkıştırma anlamı çıkarıyorum, bu işleri borsa dalgalanırken değil 3 ayda bir periyodik yapmalı ya da sabit bir kaldıraç oranı ve teminat oranı olmalı.