E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSuudi Arabistan kısıntıyı durdurmaya gönüllü oldu---

Suudi Arabistan kısıntıyı durdurmaya gönüllü oldu

Suudi Arabistan kısıntıyı durdurmaya gönüllü oldu
08 Haziran 2020 - 15:40 borsagundem.com

Suudi Arabistan, OPEC + koalisyonunun kısıntılarına ek olarak yaptığı gönüllü üretim kısıntısını bu ayın bitiminde sonlandırıyor

Suudi Arabistan'ın, OPEC + koalisyonunun arz kısıntılarına ek olarak, gönüllü ekstra petrol üretim kısıntısının, planlandığı üzere bu ayın sonunda durdurulacak. Ham petrol fiyatları bu haberin ardından düştü.

Bu karar, Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman'ın güçlü talebin açık bir göstergesi olarak tanımladığı, Krallık'ın resmi petrol satış fiyatlarında gerçekleştirdiği büyük çaplı artışın ardından geldi.

Haziran ayındaki ilave üretim kısıntısı, ülkenin İran Körfezi'ndeki en yakın müttefiklerinin de katkısıyla günlük yaklaşık 1.2 milyon varil düzeyinde. Bu miktarla birlikte, kartel'in korona virüsün etkilerini dengelemek için piyasadan çektiği miktar günlük 11 milyon varil civarına çıkıyor.

PETDER: Petroldeki yükseliş pompa fiyatlarına da yansır

Akaryakıta büyük zam geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sonra fıçı fıçı..08 Haziran 2020 16:38

    bir sabah kalkmışız temmuz da petrol fiyatları % 20 düşmüş. haydaaa yeni bir dalga.. borsalar aşırı şişti. çöküş yakın. ama bu çöküş daha beter olcek