E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSütçüler 1.3 liraya nefes alacak---

Sütçüler 1.3 liraya nefes alacak

Sütçüler 1.3 liraya nefes alacak
21 Haziran 2016 - 07:58 borsagundem.com

Süt fazlalığı nedeniyle bazı bölgelerde fiyatı 1.15 liradan 75 kuruşa kadar düşen süt fiyatları için ay sonunda konsey toplanacak. Üreticiler fiyat 1.3 lira olursa nefes alacaklarını söylüyor

Yıl başında litresi 1.15 olarak belirlenen süt fiyatı, sanayicinin alımı düşürmesi üzerine 75 kuruşa kadar indi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın fiyatlardaki düşüşe müdahale etmek için süt tozu alımını başlatmasıyla birlikte yeniden 1.15 liraya çıkan fiyatlar ay sonunda Ulusal Süt Konseyi'nin yapacağı toplantıyla yeniden belirlenecek. Üretici fiyatın 1.3 lira olması durumunda nefes alacağını belirtiyor. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Tevfik Keskin, 75 kuruşa kadar düşen fiyatların devlet müdahalesiyle toparlandığını ancak sanayicinin fırsatçı davrandığını söyledi. Özellikle yaz döneminde sütü saklamanın çok zor olduğunu ve bunu fırsata çeviren sanayicinin fiyatları düşürdüğünü dile getiren Keskin, "Müteahhit dediğimiz adamlar çiftçiyi borçlandırıp istedikleri rakamdan sütü alıyorlar. Ama süt üreticisinin kapısına kilit vurmaması için fiyatın 1.3 lira olması gerekiyor" dedi. Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca ise, "Özellikle süt üreticilerinin girdi maliyetlerinin karşılanabilmesi için fiyatın 1.30 lira ile 1.45 lira arasında olması gerekir" diyor.

PAZAR İÇİN İHRACAT ŞART
Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kemal Yaşar Yükseler, üreticide hâlâ süt fazlalığı olduğunu, süt tozu modelinin kısa vadeli çözüm olduğunu söyledi. Yükseler, "Türkiye'de süt ihtiyacı yok. Pazarın dengesini kurmak için ihracat şart" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)