E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriyeli militanlar da Türkiye'ye sığındı---

Suriyeli militanlar da Türkiye'ye sığındı

Suriyeli militanlar da Türkiye'ye sığındı
18 Ocak 2014 - 20:38 borsagundem.com

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında savaşan ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarından kaçan yaklaşık 50 Suriyeli Türkiye'ye sığındı

Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı'nı geçerek Türk güvenlik güçlerine teslim olan ÖSO militanlarının yanlarında getirdikleri hafif ve ağır silahlara güvenlik güçleri tarafından el konuldu.

IŞİD, SINIR KAPISINA YÖNELDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Halep'in Carablus kasabasının denetimini sağlayarak sınır kapsına yöneldiği bildirildi.
     
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LLC) Halep edya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine, IŞİD üyelerinin Halep'in Türkiye sınırındaki Carablus kasabasının kontrolünü ele geçirdiğini ve sınır kapısına yöneldiğini söyledi.
     
Carablus sınır kapısında IŞİD ile İslami Cephe arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ifade eden Ali, IŞİD üyelerinin kasabada tutukladığı muhaliflerin kafalarını keserek kültür merkezinin duvarına astığını ifade etti.
     
Halep'in kuzeyindeki IŞİD ve İslami Cephe arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle insani yardımların kent merkezindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta sıkıntılar yaşandığını anlatan Ali, kentte insani yardımların ulaşmaması nedeniyle ürün fiyatlarının iki üç katına çıktığını dile getirdi.
     
Öte yandan, Azez'in doğusunda bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu elde edilen ilk bilgilere göre 6 kişinin öldüğü onlarca kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VaTaNDaS20 Ocak 2014 13:47

    Yazıklar olsuunn... Türkiye ne hallere düştü.. 11 yıl önce en azından AB gibi bir hayalimiz vardı.. Bugün sadece El Kaideli teröristler ve Suriyeli sığınmacılarımız oldu!! Yazık ettiler güzel ülkeme:( Ortadoğu ülkesi olmayı hak etmeyen bi % 50 nin suçu ne??

  • ..19 Ocak 2014 08:25

    ya neyse suriye olayı çözulmedi bitti diyelim. ordakı militanlar ulkemize gelecek. adamlar organıze kontrolsuz güç deıl mı ? haraçda keser, bıçakda çeker, yanı mafya gibi bir güç deılmı ? demek isteidğim bu silahlar bizim askerımızden polisimizden habersiz girerse ne olur bu ulke ?? bence önlemş art.. o silahların manlusu nereye doner ? kontrolsuz bir halde..

  • Byk19 Ocak 2014 02:03

    haydutlar birbiriyle savaşıyor.

  • Vatandaş19 Ocak 2014 00:33

    Attığınız başlığa bakın. Hala küçük düşünüyorsunuz. Küçük düşünerek büyük devlet olamazsınız.

  • sabri birci19 Ocak 2014 00:32

    asmasalarda besleselermiydi- diyerek savunuyor şimdiki islam alimleri ilk müslümanların beni kureyza da yaptıklarını. Şimdilerde yahudiler öc alıyor; müslümanlar bu kadar zayıf işte.hatırlatayım 700 yahudinin kafası tek tek kesildi kureyza da; kızları kadınları zorla cariye yapıldı, çocukları şam pazarında satıldılar.

  • cumpas18 Ocak 2014 21:25

    bizim tilkilere iyi kumpas kurdular suriyede

  • kenan18 Ocak 2014 21:20

    büyük lider putin gibi olur danışıklı dövüş one minute çi, ayakkabı kutucular gibi değil

  • oh18 Ocak 2014 21:08

    hepimiz kardeşiz gelin buyurun kapımız açık buyurun gelin din kardeşlerimiz

  • memduh18 Ocak 2014 20:48

    esada helal olsun nasıl hakkından geldi bu amelelerin, türkiye de kendine düşman kazandı sebepsiz yere

  • dlbyz18 Ocak 2014 20:47

    ben suriye politisasından bıktım şeytan avı başlayacak hırsızlıklar diz boyu benim çoçuklarım tıp hukuk okuyamazken suriyeli okuyor bunun hesabını kim verecek ve kuraklık geliyor aclık bu akpyi boğunca ne olacak yukarda biryerlerde belki yanımda bilmiyorum her yerde allah var