E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'den tezkereye sert tepki---

Suriye'den tezkereye sert tepki

Suriye'den tezkereye sert tepki
03 Ekim 2014 - 20:10 borsagundem.com

Türk askerinin yabancı ülkelere gönderilmesi için Türk hükümetine yetki veren tezkerenin Meclis'ten geçmesine Suriye tepki gösterdi

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'ye açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, Türkiye'nin Suriye topraklarında gerçekleştiriceği olası bir askeri operasyonu "saldırı" olarak göreceklerini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdat, BM Güvenlik Konseyi'ne de çağrıda bulundu.

BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplanmasını talep eden Mikdat, askerlerini yabancı ülkelere gönderme kararı alan Türkiye'nin kınanmasını istedi.

İRAN'DAN DA AÇIKLAMA 
Tezkerenin Meclis'te kabul edilmesi sonrası İran'dan da açıklama geldi. İran devlet haber ajansı İrna, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Görüşmede Zarif, "Ankara'nın bölgedeki mevcut durumu kötüleştirecek bir şey yapmaması gerektiğine" dikkat çekti ve bölgedeki devletlerin sorumlu şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin03 Ekim 2014 21:39

    Bir gece tepenize bineceğiz,sabah kalktığınızda arkadan vurduğunuz Osmanlıyı evinizde bulacaksınız.Ama bir baba şevkatinde.Korkmayın Mehmetçik Delikanlıdır.Sizin gibi değil.