E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de şer ittifak---

Suriye'de şer ittifak

Suriye'de şer ittifak
18 Haziran 2022 - 08:19 borsagundem.com

Türkiye'nin Suriye'ye bir askeri operasyon düzenleme ihtimali iyiden iyiye konuşulurken, Arap medyası, terör örgütü YPG ile İranlı ve Suriyeli terör örgütü ve grupların Türkiye'ye karşı bir "operasyon merkezi" oluşturduğundan bahsetti.

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’nin kuzeyine askeri bir operasyon yapma ihtimali her geçen gün artarken, Arap medyasından dikkat çekici olduğu kadar endişe yaratan da bir iddia geldi.

ABD merkezli medya kuruluşu Al-Monitor’da yer alan haberde, Türkiye’nin olası operasyonu ile ilgili açıklamaların gelmesinin ardından terör örgütlerinin, Rusya ve İran ile bir araya gelerek bir operasyon merkezi oluşturduğunu öne sürüldü. Merkezin arkasında ise Rusya ve İran'ın olduğu öne sürüldü.

Türk askerine karşı savaşacaklar

İddiaya göre Suriye’de varlığını sürdüren birçok terör örgütü bir araya geldi ve “Kuzey Yıldırım” adını veren bir merkez kurdu. Bu merkez ise Halep’in kuzeyinde konumlanan bir Rus askeri üssünde bulunuyor. Operasyon merkezinde ise hangi terör örgütlerinin olduğunun bilgisine erişildi.

Haberde, bu merkeze giriş hakkı olan terör örgütleri arasında terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG, İran’ın desteklediği Fatemiyoun, Hizbullah’la bağlantılı bir grup ve Suriye rejimine bağlı grup ve birliklerin olduğu belirtildi.

Türkiye karşıtı bu kirli ittifakta 600 kişinin olduğu beliritilirken bu sayıya Şam rejiminin askerlerinin sayısının eklenmediği de kaydedildi. Al-Monitor’da yer alan haberde operasyon merkezinde hangi grubun kaç “üst düzey” temsilcisi olduğuna dair de sayılar verildi.

Yönetim kadrosunda teröristler var

Edinilen bilgiye göre operasyon merkezinde 2 Rus, 3 İran Devrim Muhafızları’ndan temsilci yer alırken terör örgütü PKK’dan 3 kişi ve Şam rejiminden de 2 kişinin bulunduğu kayıtlara geçti.

Al-Monitor’da yer alan haberde, “Kuzey Yıldırım operasyon merkezinin amacı askeri cepheyi yönetmen ve çatışmaları koordine ederek, çekilme sınırını belirleyerek olası bir Türkiye saldırısında YPG’ye destek sağlamak” denildi.

Omurgasını terör örgütü PKK’nın uzantısı olan YPG/PYD’nin oluşturduğu ve sırtını ABD’ye dayayan Suriye Demokratik Güçleri’nden bir isim Al-Monitor’e açıklamalarda bulundu. İsmini açıklamayan terörist, “Bu operasyon merkezini oluşturan ülke Rusya ve Suriye rejimine baskı yapan İran ve PKK. İran Şii yoğunluğun olduğu bölgeleri korumak istiyor. Görüşmeler Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye’ye askeri operasyonu gündeme getirdiğinden beri devam ediyor” dedi.

Pkk Şam'a baskı yapıyor

Öte yandan Kandil’deki PKK elebaşlarının da Suriye Demokratik Güçleri’yle görüşmeler yaptığını ve Suriye ve İran güçlerine “Türkiye’ye karşı direnin” çağrısı yaptığı da öne sürüldü. Açıklamalarda bulunan terörist, “Bu sebeple Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye’nin saldırısı durumunda Şam yönetimine destek vereceklerini açıkladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Mayıs’ta Suriye’nin kuzeyine ve Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine bir askeri operasyon düzenlenebileceğini açıklamıştı. Suriye Demokratik Güçleri’ni bölgeden uzaklaştırmak ve Suriyeli mültecileri tampon bölgeye yerleştirmek için böyle bir hamle yapılmasının gündemde olduğunu duyurmuştu. Türkiye’nin Menbiç ve Tel Rıfat bölgelerine operasyon düzenleyebileceği belirtilmişti.

Türkiye’nin gündeme getirdiği askeri operasyonu ABD ve Rusya karşı çıktıklarını resmi olarak duyurmuştu.

Üst düzey IŞİD üyesi Suriye'de yakalandı

ABD'den Türkiye'ye 'Suriye' çağrısı: Operasyon yapmayın

Suriye'ye operasyon ne zaman? Bakan Akar: Gereken yapılacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN19 Haziran 2022 09:57

    ben kurban bayramından hemen sonra operasyonların yapılacağını düşünmekteyim.ama hdp nin dostları iktidara gelir ise her gün yine en az 100-200 askerimiz tekrar ölür bir daha bizi buralara sokmazlar.

  • Ali Taş18 Haziran 2022 18:19

    Bize karşı sinsice iğrenç bir şekilde her yalanı söyleyip devam ediyorlarTeröre açık destekleri var Eeee biz neyapacağız !!!!!!Fazla konuşmayacağız kızdığımızı belli etmeyeceğiz Öyle şeyler yapmalıyız ki onların iğreçlikleri halt etsin Kuvvetli Tosun çocuğu gibi değil akıllı olmalıyız Biz onlara bir zarar verince sonucu bu desinler Biz yaptık belamızı bulduk desinler

  • Turizm.18 Haziran 2022 17:29

    Hala Esat diyorlar. Orda artık İsrail var. Görüntü arkada olayları cozemiyorsunuz.

  • Türkoğlutúrk18 Haziran 2022 17:21

    Sen önce fetonum siyasi ayağını araştır cezalandir.

  • Mucie Reis : )18 Haziran 2022 10:14

    keşke şu operasyonlar esad-Türkiye  işbirliği ile olup inatlık olmasa oradaki bütün terorler kazınsa idi. operasyon kalıcı daim etkı bırakabilse idi. 

  • Türkoğlutúrk18 Haziran 2022 17:20

    Öcalan'ı televizyona çıkartıp oy isteyen altılı masami.cadir mahkemelerini kuran,bop eşbaşkanı olduğunu savunan kilicdaroglumu

  • RAMO CANCAN18 Haziran 2022 16:00

    umarım pkk ve ypg nin dostları 6 masa iktidara gelmez bak gelir ise  işte o zaman ülke olarak şapa oturduk ülkemizde ya ihtilal olur yada iç savaş.

  • ALİ KODUŞ18 Haziran 2022 11:15

    senin dediğin asla olmaz neden mi.bir defa teröristlerin ağbabası esat ve babası idi.sonra abd rusya ab ülkeleri nato bunu istiyor çünkü büyük israil toprallarını alıp suriye lübnan ırak ürdün ve Türkiye yide içine alacak büyük israil devleti bu sen neden bahis ediyorsun.bu hükümet gitsin bak biz nasıl parçalayacaklar.teröristlerin hepsini yine getirip kandil den Türkiye ye ve devlet kurumlarına yerleştirecekler artık kılımızı bile kıpırtatamayacağız.

  • Biz18 Haziran 2022 09:11

    Rus a güvenilmez irana yanından bile geçilmez abd zaten itin teki ab deden kefere topluluğu,peki o zaman ne demeye esadla papaz olduk bunca sıkıntıyı basımıza sardık?