E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de düşen Rus uçağıyla ilgili Putin'den açıklama---

Suriye'de düşen Rus uçağıyla ilgili Putin'den açıklama

Suriye'de düşen Rus uçağıyla ilgili Putin'den açıklama
18 Eylül 2018 - 16:31 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de düşen Rus uçağıyla ilgili açıklama yaptı. Putin, "Rus uçağını İsrail vurmadı" ifadelerini kullandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de düşen Rus uçağıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Putin, "Rus uçağını İsrail vurmadı, ne olduğunu hala inceliyoruz. Trajik koşullar zinciri gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Putin, İsrail'in dün Suriye'de yol açtığı İl-20 uçağı trajedisi ile 2015 yılında Rus uçağının düşürülmesinin karşılaştırılmaması gerektiğini, iki durumun birbirinden farklı olduğunu söyledi.

"Önlemlerimiz Suriye'deki Rus askerlerini korumaya yönelik olacak" diye konuşan Rus lider, "İnsanların ölümü, özellikle de böyle trajik koşullarda ölümü, her zaman bir felakettir. Hem bizim için, hem ülkemiz için, hem de ölen arkadaşlarımızın yakınları için böyledir. Bu bağlamda ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kendisine ait askeri uçağın vurulmasından İsrail'in sorumlu olduğu yönündeki suçlamaları reddedilerek, olaydan Suriye'deki Beşşar Esad rejimi güçleri ile İran ve Hizbullah'ın sorumlu olduğu iddia edilmişti.

"SORUMLULUK İSRAİL'E AİT"

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, dün Suriye'de 15 askerle birlikte radardan kaybolan Rus İl-20 askeri uçağının Suriye rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü ifade edilmişti.

Olay nedeniyle İsrail'i suçlayan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Suriye'de düşen Rus askeri uçağının ve ölen mürettabatın tüm sorumluluğu İsrail'e ait." ifadesini kullanmıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pardus19 Eylül 2018 00:46

    Bu Ruslara "Senden büyük İsrail var!" mesajıdır. Sanırım Putin mesajı almış...

  • emekci19 Eylül 2018 00:45

    Türkiye Rus uçağını düşürünce domates almayı bırakmıştı. İsrail Rus uçağını düşürünce Putin özür diyor, bizim hatamız diye:) Kalitesiz devletler, kalitesz liderler...

  • Doktor19 Eylül 2018 00:43

    O değilde bu rus savunma sistemi rus uçağını vuruyorsa iyi ve güvenli bir sistem bence s400 leri almalıyız yarın öbürgün rusya ilede papaz olursak onlarada kullanılabilir

  • belirsizlik18 Eylül 2018 22:18

    bay putin yahudilerle aram bozulmasın diye bu çark etme nedir. yarın ülkende seçimde muhalefet bunu getirir önüne koyar. bu konuda çark edersen putin efsanesi biter.

  • canbey18 Eylül 2018 22:06

    amerıkanın kuyruğuna takılmaktan kurtulduk dıyen şaşkın adam bunun için bana tek bır somut delıl gösterebılırmısın incırlık üssümü kapandı erhaç üssümü kapandı yoksa cargılın ocağına ıncır ağacımı dıktınız

  • erdi18 Eylül 2018 20:07

    Rusyanın düştüğü durum,tam bir komedi.Ne duruyorsunuz la,,siz de israil uçağını düşürün.

  • O rus ç18 Eylül 2018 19:58

    Kim düşürdüyse eline koluna sağlık

  • bir yorum18 Eylül 2018 18:57

    Asker Atatürkçülük-laiklik adına darbe yapıyordu ama iş başına gelince ülke krizden bir türlü çıkmıyordu.Hatta askerler sorgulanamadığından bir sürü yolsuzluk rüşvet talan gırla gidiyordu.Tabi bu arada bu Sözde Atatürkçü-laik asker guruhu ülkede ne bir savunma sanayinin gelişmesine izin veriyorlardı ne de bilimsel teknolojik gelişmelere önayak oluyorlardı.Atatürkçülük böyle mi olur.Bakın Türkiyenin savunma sanayisi ancak 2008 den sonra atılım yapmaya başladı.Yani bu Atatürkçü laik paşalar nedense Atatürkün bilimde teknolojide ileri devletler seviyesinde olma ülküsünü görmezden geliyorlardı.Atatürkün ülküsünü yaşatacaksan bu lafta olmamalıydı.Bakın Türkiye amerikanın cenderesinden kurtulmaya çalışıyor.Hani Atatürkçü-laik kesim o anti emperyalist solcu guruhu neredeler.Yoklar.Çünkü hepsi amerikancı maalesef.Hani o Atatürkçü proflarl doçlar 2500 km menzilli bir füzeyi sıfırdan yapında görelim.Yapamazsınız.Sizin Atatürkçülüğünüz-laikliğiniz sadece dilinizde fiiliyatta bir şey yok.

  • bir yorum18 Eylül 2018 18:49

    Tabii ki kim güçlüyse onun borusu öter.Rahmetli Adnan Menderes amerikanın Türkiye üzerindeki hegemonyasını amerikanın Türkiyeye vermediği krediyi sscb den kredi alarak azaltmaya çalıştı ama hayatıyla ödedi.İşin garibi kendisini karlmarks engels e lenin e nispet eden solcular katı bir şekilde Menderes düşmanı oldular.Yani onların bu işe sevinmesi lazım değil mi.Çünkü komünizmin beşiği olan sscb den kredi aldı.Ama gel gör ki durum tam tersiydi.Çünkü o solcular komünistler çakmaydı.Onları kuranlar batılı istihbarat örgütleriydi.Neyse bunları kendileride biliyorlar.Onlar batının hizmetindeydiler yani emperyalizmin hizmetindeydiler.Durmadan karışıklık anarşizm çıkarıp ülkeyi yönetilemez hale getiriyorlardı.Sonunda da asker sanki kurtarıcıymış gibi darbe yapıyor halkta buna seviniyordu.Yani herşey amerikada planlanmış bir projenin uygulamasıydı.Kimse kimseyi kandırmasın. Askerde Atatürkçü-laiklik vurgusu yaparak darbe yapıyordu.

  • Ah Putin18 Eylül 2018 17:23

    Dünyada gücü yeten yetene. İsraile güçleri yetmiyor hemen kıvırmaya başlıyor.O füzeleri İsrail değilde lübnan atsaydı o zaman aslan kesilirdin.

  • sscb18 Eylül 2018 18:25

    Devletler böyle şeyleri unutmaz, Putin akıllı adam gün gelir alır intikamını.