E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye Doğu Guta’da kimyasal saldırı! Can kaybı artıyor---

Suriye Doğu Guta’da kimyasal saldırı! Can kaybı artıyor

Suriye Doğu Guta’da kimyasal saldırı! Can kaybı artıyor
08 Nisan 2018 - 11:59 borsagundem.com

Tahliyelerin sürdüğü Duma semtini cehenneme çeviren saldırıda 80 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Doğu Guta'dan görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında yer alan Doğu Guta’da bugün bir kimyasal katliam gerçekleşti. Beyaz Baretliler grubu, muhaliflerin elindeki son semt olan Duma’yı hedef alan saldırıda can kaybının 80'e çıktığını bildiriyor. Yerel kaynaklar ayrıca cehenneme dönen semtte yüzlerce kişinin de kimyasal gazdan etkilendiğini aktarıyor.

Beyaz Baretliler grubunun paylaştığı feci fotoğraflar, dünyayı ayağa kaldırdı. Saldırı BBC'den CNN'e, Al Jazeera'dan WashingtonPost'a anında dünyada ilk haber oldu. Saldırıya maruz kalanlar, Rejim veya Rusya'nın kimyasal Sarin gazını helikopterden attığını söylüyor. Rejim ve destekçilerinin yıllardır kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta'dan haftalardır silahlı muhalifler ve aileleri tahliye ediliyor. Tahliyeler başlamadan önce Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin kişi yaşıyordu.

ABD, Şam ve Rusya'yı suçladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), saldırıya karşı tepki gösteren ilk ülke oldu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "7 Nisan'da yeniden kimyasal silah kullanıldığı yönündeki haberleri yakından takip ediyoruz. Eğer bu dehşet verici haberler doğrulanırsa acil şekilde uluslararası toplumun cevabını gerektirir" dedi.

Anadolu Ajansı'na konuşan bir başka Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, "Suriye'de rejimin daha öncede kendi halkına karşı kimyasal silahlar kullandığı açık şekilde ortada. Daha öncede belirttiğimiz gibi, Rusya, Suriye halkının acımasız bir şekilde kimyasal silahlarla hedef alınmasında sorumludur" ifadesini kullandı.

Henüz uluslararası kuruluşlar tarafından kimyasal saldırı doğrulanmasa da Beşar Esad rejiminin bu konuda sicili var. Geçen yıl yine Nisan ayında Han Şeyhun kasabasını hedef alan saldırıda, en az 90 kişi can vermişti. Ölenlerin çoğunluğu çocuklar ve kadınlardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Görmezden Geldiklerimiz08 Nisan 2018 15:23

    Neden Hiç Kimse Görmüyor Neden Yazıldığı İle Yada Çekildiği Resim İle Kalıyor Binlerce Çocuk Kadın İnsan Katledildi Neden Hala Birileri Ses Çıkarmıyor Konu Müslüman Konu 3.Dünya Ülkesi Olunca Neden İnsanlar Sessiz Kalıyor İnsan hakları BM Nato Neden Ses Çıkarmıyor Hadi Sizleri ( Taraflı Yanlısınız Belli ) Geçtik Nerede Bu Hayvan Hakları Savunucuları Bari Sizler Savunun Bu Zavallı İnsanları Nerede Bu Baline Severler Bu Durum Denizlerde Değilde Karada Olduğu İçinmi Ses Çıkarmıyorsunuz İnsan Oğlunun Soyu Kurutuluyor Ve Hala ( İnsan Oğlu ) Sessiz Neden Bu Sessizlik Sadece Müslüman Oldukları İçin mi - Yada Yerin Üstü Deyilde Altındaki Zenginlikleri İçinmi Bu Kadar Belli Etmeyin Birer Simgeden Birer Basit Kuruluştan Olduğunuzu Yazıklar Olsun ...

  • recai08 Nisan 2018 15:19

    Rusya ile dost olduk da adamlar düpedüz katil. hem de insanlıktan nasipleri yok. Ha Putin ha Esad. suriyeli müslümanları bir diktatörün elinden aldık bir diğerine teslim ettik

  • demirkan 08 Nisan 2018 14:27

    İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU.AVRUPA NEREDE?. TÜRKİYENİN AFRİN HARAKATINA GÜZEL İLGİLENİYON YA?. İKİ YÜZLÜ ADİLER.

  • emekci08 Nisan 2018 16:25

    Kimyasal saldırının sorumlusu Esad ve Putin değil mi? Bu durumda Putin ile el sıkışmak iki yüzlülük değil mi? AB ve ABD şu an ambargo uyguluyor Putin'e?