E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Kupa Finali için Suudiler'den 100 milyon euro!---

Süper Kupa Finali için Suudiler'den 100 milyon euro!

Süper Kupa Finali için Suudiler'den 100 milyon euro!
16 Kasım 2023 - 16:53 borsagundem.com

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da yapılacağını kesinleştiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yapılan anlaşmanın 50 ila 100 milyon euro arasında bir bedel içerdiğini ifade etti.


Gündemden düşmeyen Süper Kupa karşılaşmasının nerede olacağına yönelik tartışmalara kesin olarak son verecek açıklamayı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı.

Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanacağını açıklayan Büyükekşi "İki takımın da çok büyük sıcak paraya ihtiyacı var. Yüksek Divan Kurulu'nda Uğur Dündar'ın çağrısında yönetim ve başkan o gün el kaldırmadı. Galatasaray'da da başkan hariç yönetim ve divan kurulu üyelerinin karşı çıkması var. Başkan zaten olayı biliyor. Olayın içinde ve bu çalışmaları biliyor. Geldiğimiz nokta itibarıyla Süper Kupa, Arabistan'da 29 Aralık'ta oynanacak. İki başkanın da bilgisi dahilinde kesinleşmiş bir tarih var. Suudi Arabistan'da Süper Kupa yapılacak" dedi.

"Sözleşme bedelini söyleyemem"

Tek sorunun 100.yıl olduğunu söyleyen TFF Başkanı "Tek sorun 100. yıl. İnsanların tepkisi 100. yıl nedeniyle. 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılarak yüzüncü yılı taçlandırdık. 2032 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye alarak 100. yılı taçlandırdık. 100. yıl coşkusunu iki takımımızı yurtdışında oynatarak da taçlandırdık. TFF olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Galatasaray ve Fenerbahçe hocalarının haberi var. Haberleri olmasına rağmen tek endişeleri iki maçı da kaybetme riskleri. Bir teknik direktör bir maçı kazanıp diğerini kaybederse fazla sorun olmaz. Ancak iki maçı da kaybeden teknik direktör için sorun olabilir. Bu anlamda kulüplerin endişesi var" şeklinde konuştu.

En iyi teklifin Suudi Arabistan'dan geldiğini söyleyen Mehmet Büyükekşi "Sıcak para oradan geldi. Kulüplerin de bu paradan yararlanmaları için teklife evet dedik. Dörtlü turnuva için 50-100 milyon eurolar var. Sözleşme bedellerini söylemem doğru olmaz. 50-100 milyon eurolar doğru. Ama artık dönüşü olmayan bir yoldayız. Bu saatten sonra değişmez" diye konuştu. (ekonomim.com)

TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Kupa açıklaması

 

Hakemler, Tuzlaspor, İsmail Kartal... TFF'den iddialara yanıt!

 

TFF Başkanı Büyükekşi duyurdu: MHK’da yeni yapılanma dönemi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rt16 Kasım 2023 22:54

    Katilin ülkesinde takımlarımız maç yapacak

  • Yorum16 Kasım 2023 20:15

    Sözleşmenin bedelini niye söyleyemem diyor karşısındaki leri dünkü çocuk sanıyor bu sözleşmenin bedelini neden yöyleyemezmiş Bi kamuya açıklasın bu iki takımda borsaya kote bu sebeple mecbursun ortada Bi sözleşme varsa ve bu imzalanmışsa açıklamak zorundasın öyle rakamda oynama olursa karışmam sonra Bi kere kulüp başkanları buna müdahale etmeli tff başkanı ne alaka futbolcuya parayı yatıran kulüpler mi tff mi

  • azmi16 Kasım 2023 17:54

    Takımların görüşünü aldınız mı ?  Herşey para demek mi ? Yanlış işler bunlar