E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenleniyor---

Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenleniyor

Süleymani için Ahvaz'da cenaze töreni düzenleniyor
05 Ocak 2020 - 12:16 borsagundem.com

ABD'nin hava bombardımanında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi Irak'tan ülkesi İran'a getirildi

Kasım Süleymani'nin cenazesi dün Irak'ta düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere bugün ülkesi İran'a getirildi. Ahvaz kentindeki havalimanına gelen siyahlar içindeki binlerce kişi Süleymani'nin cenazesini karşıladı.

Kasım Süleymani için İran'ın Ahvaz şehrinde cenaze töreni düzenleniyor. Törene katılan yüz binlerce kişi, "ABD'ye ölüm" sloganları atarak intikam çağrısı yapıyor.  Bu törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Süleymani'nin memleketi Kirman'a nakledilecek.

O anlar İran devlet televizyonundan canlı olarak yayınlandı.

Kasımi'nin yanı sıra yaşamını yitiren Haşdi Şabi komutanı Abdülmehdi el Mühendis ve konvoydaki diğer Haşdi Şabi üyeleri için ilk tören dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenmişti. Binlerce kişinin katıldığı törende sık sık 'ABD'ye ölüm' ve 'İntikam' sloganları atılmıştı. 

.

Ancak ABD'nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Süleymani’nin cenazesinin Amerikan markası pickup ile taşınması ise sosyal medyada gündem olmuştu. Birçok kişi buna tepki göstermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç05 Ocak 2020 21:32

    iran ancak suriyde mazlumları katleder abd hepsini gebertse gıkı çıkmaz bunlar mazlum müslüman düşmanı.

  • Selahattin Ölmez05 Ocak 2020 20:28

    iran ın devrim hareketden sonra islam dünyasını mezhepcilik ile hep mahvetti bunuda israil ve abd iyi kullandı şuanda müslüman dünyasını darmadağın edip bir birlerine düşürdü savaşmadan.iran daha yeni somali de yüzlerce kişiyi öldürde.ırak ta sunni müslümanlara katliamlar yaptı.bence bunların bedelini ödetti ALLAH.ama bir müslüman olarak abd tarafında değil yine iran tarafındayım.

  • Cego05 Ocak 2020 16:34

    Herkes hatırlasın bu şerefsizlerin bize karşı PKK yı nasıl saldığını. Suriye’deki bize karşı tutumlarını.

  • South 05 Ocak 2020 16:31

    İbretlik bir fotoğraf var. Ölen bu zatın ıraktan gönderilirken bindirildiği araç cehvrolet. Malumunuz ülkemizde önünde kocaman haç benzeri işaret olduğu için tutulmayan bir araçtır ve safkan Amerikandır. Adamın cenazesini bile abd aracı taşıdı. İranin durumu bu denli içler acısı.

  • Haah05 Ocak 2020 20:11

    Tum islam alemi ayni durumda degil mi sadece iran mi hahaha

  • Battal05 Ocak 2020 15:30

    Zalimler için yaşasın cehennem. Akıttığı kanda boğuldu. Ateşi bol olsun. 

  • Trt05 Ocak 2020 14:03

    Dinimizde ülkesi milleti icin yaptıgı işte ölürse o şetik olur

  • Hahah05 Ocak 2020 20:11

    Isi de yeni muslumanlar ekledi

  • Ozan05 Ocak 2020 13:55

    Gerici zihniyet....hepiniz yok olun,bidede bol bunlardan ,el öpüp okşanmayı seviyorlar

  • Pala05 Ocak 2020 13:34

    Işte iran bu. Irak, suriye, lubnanda mezhep savaşı çıkarıp milyonlarca müslümanın birbirini öldürmesinden sorumlu kişiye olan sevgileri herşeyi ortaya koyuyor. Ne arapsin ne de türk, doğalgazın petrolün var. Fakirlik içinde müslüman komşularına iç karışıklık ihraç ediyorsun. Allah mustehakinizi vermiş

  • Tabi yaa05 Ocak 2020 20:13

    Mezheplere ayrilirken dusunselerdi mezhepler ne zaman neden cikti basta yokken