E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüleyman Demirel'e son görev---

Süleyman Demirel'e son görev

Süleyman Demirel'e son görev
20 Haziran 2015 - 05:48 borsagundem.com

91 yaşında hayata veda eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bugün memleketi Isparta İslamköy'de toprağa veriliyor

Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinin 50 yılına damgasını vuran ve 91 yaşında hayata veda eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için bugün memleketi Isparta İslamköy'de cenaze töreni düzenleniyor. Demirel'in naaşı, ninesinin adını taşıyan Şehriban Hatun Camisi'nde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası Çalca Tepesi'ndeki anıt mezara defnedilecek.

Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın da katılacağı öğrenildi.

JET KARARNAME


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğduğu yer olan Ispartaİslamköy'de anıt mezar yeri olarak belirlenen Çalçatepe'de defnedilebilmesi için mevzuat gereği, Bakanlar Kurulu kararı gerekiyordu. Bu yöndeki Bakanlar Kurulu kararnamesinin hazırlandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da cumartesi günü defni yapılcak Demirel ile ilgili bu kararnameyi jet hızıyla onayladığı öğrenildi.

DEVLET TÖRENİ DÜZENLENMİŞTİ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için dün Ankara'da en üst seviyede devlet töreni düzenlenmişti. Güniz Sokak'taki evinin önü ve TBMM'deki törenin ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınmış daha sonra Demirel'in naaşı uçakla memleketi Isparta'ya gönderilmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)