E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSudan ordusu, HDK’yi ateşkesi ihlal etmekle suçladı---

Sudan ordusu, HDK’yi ateşkesi ihlal etmekle suçladı

Sudan ordusu, HDK’yi ateşkesi ihlal etmekle suçladı
27 Nisan 2023 - 07:56 borsagundem.com

Sudan ordusu, HDK'nin halkı canlı kalkan olarak kullanmak için yerleşim alanlarına konuşlandığını, Hartum Havalimanı çevresine ateş açtığını ve Stratejik Tesisler İdaresi çevresindeki alanlara rastgele topçu saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sudan ordusu, 15 Nisan’dan bu yana silahlı çatışma yaşadığı Hızlı Destek Kuvvetleri’ni (HDK) 25 Nisan'dan itibaren ilan edilen 72 saatlik ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Ordudan yapılan açıklamada, “İsyancılar, başkentteki ordu genel komutanlığı ile Stratejik Tesisler İdaresi çevresindeki alanlara rastgele topçu saldırısı gerçekleştiriyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca HDK keskin nişancılarının Hartum Havalimanı çevresi, Havalimanı Mahallesi ile Bahri ve Umdurman kentlerinde ateş açtığı belirtildi.

HDK’nin Hartum’da geri çekilen güçlerini takviye için Darfur ve Kurdufan'dan getirdiği mühimmatı, gasbettiği gıda dağıtım araçları ile taşıdığı iddia edilen açıklamada, bu durumun vatandaşların mal ve can güvenliğini tehlikeye soktuğu ve onları askeri hedef haline getirdiği kaydedildi.

Açıklamada, HDK’nin, halkı canlı kalkan olarak kullanmak için yerleşim yerlerinde konuşlandığı da ifade edildi.

Sudan'da kriz: Birçok ülke vatandaşlarını tahliye etti

 

YSK, Sudan'da sandık kurmayacak

 

Sudan'dan tahliye edilen 189 Türk vatandaşı yurda ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)