E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Ukrayna savaşı kazanabilir---

Stoltenberg: Ukrayna savaşı kazanabilir

Stoltenberg: Ukrayna savaşı kazanabilir
15 Mayıs 2022 - 23:09 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,"Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı planladıkları gibi gitmiyor. Kiev'i almayı başaramadılar. Rusya stratejik hedeflerine ulaşamıyor. Ukraynalılar vatanlarını cesurca savunuyorlar. Ukrayna bu savaşı kazanabilir" dedi.


Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ortak basın toplantısı düzenledi.

“Rusya stratejik hedeflerine ulaşamıyor”

Stoltenberg, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı planladıkları gibi gitmiyor. Kiev’i almayı başaramadılar. Harkov çevresinden geri çekiliyorlar ve Donbass’taki büyük taarruzları durdu. Rusya stratejik hedeflerine ulaşamıyor. Ukraynalılar vatanlarını cesurca savunuyorlar. Ukrayna bu savaşı kazanabilir” dedi.

Putin’in NATO’yu bölmek istemesinin aksine NATO’nun her zamankinden daha güçlü ve birleşik olduğunu söyleyen Stoltenberg, Ukrayna’ya askeri desteğin arttırılması gerektiğini belirtti.

Toplantıda, NATO’nun savunma konusundaki caydırıcılığının güçlendirilmesinin ele alındığını aktaran Stoltenberg, “Bugün, müttefiklerle Ukrayna’ya güçlü bir desteği, NATO’nun savunma konusundaki caydırıcılığının arttırılması ve Rusya’ya karşı duruşumuz da dahil olmak üzere savaşın uzun vadeli etkilerini konuştuk” dedi.

Toplantıda ayrıca, haziran ayında İspanya'nın başkent Madrid'de yapılacak olan NATO Zirvesi'ni de görüştüklerini belirten Stoltenberg, NATO’nun bir sonraki stratejik konseptinin, stratejik bir rekabet planı hazırlamak olduğunu belirtti.

“Ukrayna'ya destek çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz"

Stoltenberg'in ardından konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ise, Ukrayna’ya desteğin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Ukrayna’daki korkunç durumun farkındayız. Burada olmamız bu konuda ne kadar birlik olduğumuzun bir ifadesidir. Bugün, Ukrayna’yı desteklemeye nasıl devam ettiğimizi ve özellikle Ukrayna’daki insanlara destek olmak için neler yapabileceğimizi tartışarak, gelişmeleri analiz ettik. Milli çabalarımız ve özellikle askeri destek söz konusu olduğunda, bu çabalarımızdan vazgeçmeyeceğimiz konusunda hemfikiriz. Ukrayna’nın kendini savunabilmesi için bu desteğe ihtiyacı var” dedi.

Finlandiya'nın NATO kararına Rusya'dan sert tepki!

 

Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya'ya dair endişeler için masaya oturulacak

 

Stoltenberg: Putin büyük hata yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR16 Mayıs 2022 10:19

    ABD tarih boyunca hep kan ve gözyaşından zengin olmuştur.artık kendisi savaşa girmiyor çünkü girdiği tüm savaşlarda büyük ekonomik ve askeri kayıpları oldu şimdi ülkeleri bir bir savaştırıyor veya terör örğütlerini kullanıyor.

  • KILIÇ16 Mayıs 2022 07:33

    üyesi oldugumuz bir toplulukta düşmandan daha beter oyun kuran ülkeler lafa gelince müttefik diyor açıkçası türkiye kimsenin şamar oglanı degil şamar atacak ülkesi oldugunu reis göstermişdir.

  • Türkoğlutúrk 16 Mayıs 2022 14:02

    Çık o zaman tutanmi var.ama sen içerde bağırırken diğer yanda milli eğitime bile ABD li danışman getiriyorsun.menderes ise mit i cia ya bağlamıştı.sarikafa bile bir telefonum yeter diye õgúndú utanmadın.

  • Vatandaş 15 Mayıs 2022 23:26

    Zaten abd ve nato gaz vere vere Ukrayna'yı perişan ettirdiniz sonra da sıvıştınız! Nerdeyse Karadeniz'e kıyısı kalmadı nasıl kazanabilir? Şimdi de sıra yunanistan'a geldi abd ve fransa gaz veriyor yakında bizde yunanı halledeceğiz!

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 23:22

    Ya Rusya karşısında  :D ya bırakın garipleri... Savaştırmayın adamları. Rusya kaybedecek olsa atmayacağı silah yok. Japonya da savaşı kazanabilirdi ne oldu ?.  Meden Rusya yenilecek hadi avrupa devletleride rusyaya karşı savaş ilan etsin. ukrayna tek başına deil avrupa devletleri ile 5 günde rusyayı işgal etsin :D ya saçma sapan aragazlar. ukrayna 20 yılda kendine gelemez. 

  • hım16 Mayıs 2022 01:37

    Ukrayna en fazla 5 senede toparlar rusoligarkların parası ukraynayı ihlya eder