E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSterlin 2 ayın en uzun yükselişini gerçekleştiriyor---

Sterlin 2 ayın en uzun yükselişini gerçekleştiriyor

Sterlin 2 ayın en uzun yükselişini gerçekleştiriyor
13 Temmuz 2016 - 14:19 borsagundem.com

Sterlin Brexit referandumu sonrası 2 ayın en uzun yükseliş serisine yöneldi

İngiltere'de siyasi kargaşadan haftalar sonra beliren istirarlı görünümün sterlin üzerinde etkisi belirginleşiyor.

Sterlin, Theresa May'ın Brexit referandumundan beri süren siyasi istikrarsızlık dönemini noktalayarak Çarşamba günü başbakanlık koltuğuna oturması öncesinde, iki ayın en uzun yükseliş serisine yöneldi.

İngiliz Sterlini, tüm zamanların en sert düşüşünü gerçekleştirmesine neden olan 23 Haziran Brexit referandumundan bu yana geçtiğimiz hafta 1985 yılından beri görülen en düşük seviyesine gerilemişti. Ardından, başbakanlık koltuğuna oturacak yeni liderin kim olacağının daha önce düşünüldüğünden erken netlik kazanmasıyla birlikte İngiltere parası kayıplarının bir kısmını geri aldı. Buna karşın sterlin, referandum öncesine göre yüzde 11 ekside işlem görüyor.

Danimarka Hellerup'ta Saxo bank A/S döviz stratejisti John Hardy, “Brexit'in nasıl şekilleneceğini görmenin çok uzun bir zaman alacağına ilişkin genel bir kanı hakim. Bir de İngiltere'de yetkiyi alacak kişinin çılgın bir ayırlıkçı değil, sakin birinin olması da anlamlı” şeklinde görüş bildirdi.

Sterlin, yüzde 0.7 yükselerek 4 Temmuz'dan bu yana görülen en yüksek seviye olan 1.3338'i görmesinin ardından Londra saatiyle 10:00'da yüzde 0.1 artıda 1.3262 seviyesinden alıcı buldu. Kazançlarını dördüncü güne taşımaya hazırlanan İngiltere parası, 19 Mayıs'tan bu yana görülen en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)