E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'nın yeni tebliği yürürlüğe girdi---

SPK'nın yeni tebliği yürürlüğe girdi

SPK'nın yeni tebliği yürürlüğe girdi
07 Ağustos 2014 - 11:19 borsagundem.com

SPK'nın kaydileştirilen sermaye piyasası araçlarında kayıtların tutulmasına ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) "Kaydileştirilen Sermaye Piyasası Araçlarına İlişkin Kayıtların Tutulmasının Usül ve Esasları Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

SPK'nın "Kaydileştirilen Sermaye Piyasası Araçlarına İlişkin Kayıtların Tutulmasının Usül ve Esasları Hakkında Tebliğ"i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sermaye piyasası işlemlerinin güvenli, hızlı ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için sermaye piyasası araçları ve bunlara ilişkin hakların Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından kayden izlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan söz konusu tebliğ, kaydi sermaye piyasası araçları ve bunlara ilişkin hakların kaydı ile kayden izleme işlemlerini kapsıyor.

MKK nezdinde tutulacak hesaplar, sermaye piyasası araçlarının kaydileştirilmesi, teslim ve imhası, DİBS dışındaki sermaye piyasası araçları üzerinde gerçekleştirilecek işlemler ile DİBS işlemleri bölümlerinin yer aldığı tebliğin hükümleri, SPK tarafından yürütülecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Soyguna sOn07 Ağustos 2014 12:21

    En önemli şeylerden biri Nitelikli Şirket birleştirmelerde, Tahsisli sermaye artışlarında, ve ortaklıkta ayırma işlemlerinde hissenin son aylar işlem yaptığı fiatın ağırlık ortalamanın yasasına en az şirket gercek değerinin %80 ninden aşağı olmaması eklenmeli. bu işlemlerle soygun büyük. big bsslar hisse ağırlık ortalamasına önceden istedikleri ayarı veriyorlar