E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'nın 2 tebliği Temmuz'da yürürlüğe girecek---

SPK'nın 2 tebliği Temmuz'da yürürlüğe girecek

SPK'nın 2 tebliği Temmuz'da yürürlüğe girecek
16 Mayıs 2014 - 10:22 borsagundem.com

SPK'nın III-39.1 sayılı ve III-37.1 sayılı Tebliğleri 1 Temmuzda yürürlüğe girecek

Sermaye Piyasası Kurulunun(SPK) III-39.1 sayılı ve III-37.1 sayılı Tebliğleri 1 Temmuzda yürürlüğe girecek.
   
SPK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:   
"6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde hazırlanan III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ (Yatırım Kuruluşları Tebliği) ile III-37.1 sayılı Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (Yatırım Hizmetleri Tebliği) 01.07.2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.
   
Yatırım Kuruluşları Tebliği’nin 33 üncü maddesi uyarınca genel müşterilere yapılması gereken uygunluk testi ile Yatırım Hizmetleri Tebliği’nin 40 ıncı maddesi uyarınca müşterilere bireysel portföy yöneticiliği ve yatırım danışmanlığı hizmeti sunulmasından önce yapılması gereken yerindelik testinin Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (Birlik) tarafından hazırlanan asgari içeriği Kurul’un 15.05.2014 tarih ve 15 sayılı toplantısında onaylanmıştır.
   
Söz konusu Kurul toplantısında ayrıca, Testlerin asgari içeriğine uyulması, kendi içinde bütünlük arz etmesi ve makul gerekçelerin olması kaydıyla yetkili kuruluşların, “risk ve getiri tercihi” ile “bilgi ve tecrübe” sınıflandırmaları dahil olmak üzere testleri, şirket uygulamaları doğrultusunda şekillendirmesine ve müşteriden alınan bilgileri kendi belirleyeceği yönteme göre değerlendirmesine imkan tanınmasına,
   
Mevcut ve yeni müşteriler için uygunluk ve yerindelik testleri ile testlere ilişkin uyarı ve bildirimlerin yazılı olarak yapılmasının yanında, gerektiğinde kanıtlayıcı bilgi ve belgelerin sunulabilmesi kaydıyla, elektronik ortamda da yapılabilmesi yönünde bir değişikliğin ilgili tebliğlere işlenmesine, karar verilmiştir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist16 Mayıs 2014 10:35

    Borsada patron oyunlarına son vermek için önemli olan aynı patrona ait aynı nitelikte şirketlerin birleştirilmesi. adamlar piyasayı dolandırmak için çok sayıda aynı nitelikli şirketi borsaya açmış. hsse pozisyonlarına göre karınzararı birinden diğerne kaydırıyorlar. sadece borsa içi değil borsa dışı aynı nitelikli şirketlerle oynuyorlar. böyle olunca yatırımcının hiç kazanma şansı yok.