E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan sosyal medya dolandırıcılıklarıyla ilgili uyarı---

SPK'dan sosyal medya dolandırıcılıklarıyla ilgili uyarı

SPK'dan sosyal medya dolandırıcılıklarıyla ilgili uyarı
03 Şubat 2017 - 20:05 borsagundem.com

SPK, sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklarla ilgili yatırımcıları uyardı.

SPK son dönemde Facebook, Twitter vb. sosyal medya hesapları üzerinden yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışılması üzerine bir uyarıda bulundu. SPK Bülteni'nde yer alan duyuruda, yatırımcıları mağdur etmeye çalışanlar hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Bülten'de yer alan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Kurulumuzca yapılan piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde, Kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyet izni olmadan Facebook, Twitter vb. sosyal medya hesapları üzerinden yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığı görülmektedir.

Herhangi bir makul ekonomik ve finansal gerekçeye dayanmayan, tamamıyla yatırımcıların aldatılmasına ve mağdur edilmesine yönelik olduğuna dair ciddi emareler bulunan söz konusu fiilleri işleyenler ve bunlarla birlikte hareket edenler hakkında gerekli hukuki işlemler yapılmaktadır.

Yatırımcıların herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramamasını teminen, gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim ve haberleşme kanalları üzerinden bu nitelikte faaliyetlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir."

Manipülatör Ayhan Öztürk Facebook’ta

 

Ayhan Öztürk nasıl bir piyasa dolandırıcısı

 

Ayhan Öztürk nasıl suçüstü yakalandı? İşte SPK raporları

 

‘Kaçak’ Ayhan Öztürk nerede saklanıyor

 

CLK Holding’den Ayhan Öztürk’e suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet05 Şubat 2017 13:21

    Kervan birleşme öncesi bilanço ne kadar kötü ise birleşme sonrası da o kadar kötüdür. Ezbere konuşmak yerine bilançoya bakın. Kervan da bilançoya bakma gibi bir durum yok. Sis Sayılgan Turizm İnşaat Bilanço 2012/9 sayfa 40 a iyi bakın. Birleşme sonrası ile paralellik var! Diyeceğim. Bilançoya bakmadan ezbere yorum yapılması ne kadar taraflı baktığınızı gösterir.

  • Alper05 Şubat 2017 10:49

    Kervn da yatırımcıları suçlayan zat. Kervn batık değildi hatta finans olarak çok iyi durumda idi. Ama Zeynep Tümer kendi ait şirketini halka açık Kervn birleştirdikten sonra finansal batağa girdi. Sermaye 4 kat eridi. Olayın farkı bu. Aynı işler Karkim İle Çelik tekstil birleşmesine benzer. Peş para etmez Celik tekstili yüz para değerinde halka açık Karkim ile birleştirip kendilerine yüksek oranda hisse ihraç edip yatırımcıların elindekini eritmişlerdi.

  • Salih 05 Şubat 2017 10:38

    Kervansaray da bir taraftan yasaları uygulama çalışılırken, diğer taraftan üç yıldan dazla uzatmaları oynatıp hisse fiatını dibe basıp yatırımcının elindekileri en ucuza almaları için operasyonculara lehine hersey esnetildi. Ne yapalım yasalar böyle , çağrıyı gerektiriyor, zamanı gelince çağrıyı yapın ama öncelikle size yatırımcının elindekileri almanız içinde bütün koşulları oluşturuyoruz, böylece sizde çağrı işini yapmış olurdunuz bizde vazifemizi yetine getirmiş oluruz. Bu üç yılda olup bitenin tek anlamı bu. Çok kirlenmiş çok çirkeflrşmiş bir borsamız var. Bu ülkenin ekonomisini borsasını yönetenlerin utancı olmalı

  • Vatandaş 05 Şubat 2017 09:46

    Muhalefet partileri bu işe eğilmeli. Bu borsada yatırımcı şişman işleri tapılmış bütğn şirketleri operasyonu yürütenleri be bunların korumalığını yapan siyasi uzantılarını yapılan işleri hepsini dosyalandırmalı.

  • Koray 05 Şubat 2017 09:44

    Bu mübarek oyunculara siyasi korumaları olmazsa böyle kolay onlarca şirkette bu kadar işlemi bu kadar cüretkarca yapamazlardı. Şuan tek kervansaray takıldılar. Ama ordada işi tamamlamaları için bayağı müsamaha var. Kimse kimseyi kandırmasın siyasal bürokratik hukuksal koruma olmadan bu kadar borsa operasyon işlerş yürütülemez .

  • Judge05 Şubat 2017 09:38

    Kervan, Artog, Clkho, Erico, Mango, Lateks, Gnpwr, Atac, Iehyo, Usas, ve daha onlarcası. Yatırımcıların hep soyulduğu bütün şirketlere bakın, Bunlara kim danışmanlık vermiş, Bu şirketler hangi adanışmanluk be aracı kurumun pörtföyünde idi. Ve bunların politik bağlantıları nedir. Öyle kolay değil onlarca şirkette piyasayı sömüreceksin ama kimse sana dolunamayacak!

  • Ağlak05 Şubat 2017 08:21

    Kervan kumarbazları hala ağlıyor mu? Yatırımcı ayaklarına yatıyorlar! Ya herro ya merro ne demek! (Ben kumarbazım demek değil midir?)

  • emre05 Şubat 2017 01:26

    Mal olmayın. Hissenin DEFTER DEĞERİNE ve FK DEĞERİNE bir bakın önce, öyle alın

  • aydın05 Şubat 2017 01:21

    iztar izfas dobur brmen megap Bmelk Oylum Aksu pstc hesepinde oyunun başındalar bakalım nereye kadar

  • Oran05 Şubat 2017 00:02

    Kervn da yılı aşkındır operasyoncular lehine çok şey esnetildi yatırımcıları uzatmalarla dökebilsinler diye. Yatırımcının elindekini alana kadar esnetirler gibi görünüyor. Ankara kimin arkasındaysa o kazanır.

  • ufuk04 Şubat 2017 22:23

    kardeşim anelt 2005 yılında 3.74 tl den halka arz oldu.hisse yatırımcısına hiç kazandırmadı halka arzdan beri.üstelık 2 ay önce 1.50 tl den tepetakla yüzde 300 zarar ettirerek yatırımcısına 0.60 kr a düştü ey yekililer hesabını sorun bu soygunu yapanların bu bir suç duyurudur.

  • Hatice asan04 Şubat 2017 19:46

    Avtura ,avgyoya neden müdahele edilmiyor.Yatırımcı zarara uğradıktan sonra suçlu aranıyor.

  • Ağlak04 Şubat 2017 18:36

    Ağlak kervancılar gene gelmişler. Kervanı zorla aldıran kim acaba! Hem bile bile lades diyecen hem de yatırımcıyım diyeceksin! Ağlamadığını iddia eden tüm kervancılara gelsin. Sezen Aksu'dan SEN AĞLAMA.

  • Kerim04 Şubat 2017 18:33

    Kervancılar bile bile kumar oynadılar! Ama nedense yazınca ben yatırım yaptım diye yazıyorlar. Yorum yaparken ya herro ya merro diye yazmayı biliyorlar. YATIRIMCI olduklarını iddia edenler nasıl ya herro ya merro der! Kervan bilançosu batık iken alanlar her yerde ağlıyor.

  • erman04 Şubat 2017 16:49

    Kervn da Cclkho da onda şunda bunda ne olmuş umurlarında değil. tek dertleri başkanlık. koza da olay farklı başkanlığa karşı oduklarından yatırıcı haklaı korunması aıyla mudahele var

  • Devlet04 Şubat 2017 16:48

    Hadi koza grubunda olduğu gibi CLKHO, KERVN gibi şirketlerdende patronun yatırımcıdan götürdüklerini yerine koymaya çalışsınlar.

  • Yorum04 Şubat 2017 16:46

    Kervansarayda mağdur olan yatırımcılar. Devleti yönetenler bize dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışında. Koza medyasıda dokunmayaydı ve yatırımcılardan götürmeye devam etseydi bin yaşamaya devam ederdi

  • brsa04 Şubat 2017 16:43

    Bugune kadar kervansaray da ne dümenler olmadı ki. yatırımcıları ütmek için her dümen çevrildi. Niye bu hukumet seyrediyor? koza grubunda olduğu gibi duyarli olmuyor?

  • serpil04 Şubat 2017 15:56

    spk ne yapmak istiyor..asıl işi olan şirketleri denetlemeli küçük yatıırmcı şikayetlerini beklememeli.hatta öyleki o zaman küçük yatıırmcıdan gelen şikayetleri mevzuat**diye geçiştirmemeli***

  • SPK önlem almalı04 Şubat 2017 14:03

    SPK nın bu yönde yaptığı hamle çok yerinde. Ancak yetkili kişilerinde yaptıkları yorumlarda da yatırımcıların zarar uğradıkları bir gerçek. Buna örnek verilecek olursak, her aşam saat 22 de bloombergHT televizyonuna çıkan bazı yorumcuların borsa endeksi ,faiz ve dolar hakkında kesin rakkamlar verdiği ve bu rakkamlara bakarak yatıım yapanların çok büyük zararlara uğradığı tahmin ediliyor. Reyting kuruluşlarından fitch'in not kıracağı daha evvel söyleniyordu. Buna aynı gün S&P de katılınca o akşamki yorumcuların yarın borsa eksi %2 kayıpla açılır dolar da 4 e doğru gider dediklerini biliyoruz.Oysa ertesi gün piyasada oluşan değerler tam bunun aksi oluştu.Ancak ne varki bu kesin ifadelere güvenen yatırımcı hisselerini satmayı dolar almayı tercih etti ve büyük zarara uğradı. Bence SPK buna da bir çare bulmalı.

  • YATIRIMCI04 Şubat 2017 13:18

    KİMSE KİMSEYE ZORLA BORSADA HİSSE ALDIRMAZ. HERKES 18 YAŞINI DOLDURMUŞ İNSANLAR.. ÇABUK PARA KAZANMAK İÇİN BOYLE 3-5 YERE TAKİP EDİYOR KAZANIYOR YADA KAYBEDİYOR..

  • Mehmet04 Şubat 2017 12:39

    Reşit insanlar sosyal medyadan etkileniyorsa; sosyal medyadan uzak dursunlar! Okumasınlar. Suçu başkalarında aramanın manası yoktur.

  • Mehmet04 Şubat 2017 11:15

    Kendi düşen ağlamaz! Kendi düşenler ağlıyor! Kaybedince demek ki hep başkaları suçlu. Reşit insanlar borsada oynuyor; suçlusu oynayan değil de reşit olduğunu farkedemeyen yatırımcı oluyor! Diyeceğim suçlu biliyorum diye yatırım yapanlardır.

  • Cego 04 Şubat 2017 00:37

    Halil reçber piyasayı bilmezki.daha şimdiye kadar hiç bir dediği çıkmadıki

  • hayır04 Şubat 2017 00:10

    bu harun kahraman ne ayak twitter da cirit atıyor

  • spk degismeli03 Şubat 2017 23:12

    Ayhan ozturk iztar megap doburda islemler yapti hisseler primlendi lakin halka arz fiyati na dahi gelmeden spk brut takasa aldi hisseler yari yariya dustu bir spek yuzunden hisse neden ceza yer anlamis degiliz ky.yi korumak hissenin dusmesiylemi oluyor........maktak da da spek var ky.ye mali cakacak 1 tl den 2.5 oldu avtur 1 tl den 6 tl oldu neden brut takas yok bunlara.....spk ky.nin haklarini korumuyor maalesef......

  • emekli03 Şubat 2017 21:18

    MEMSA HİSSESİBİZLERİ DOLANDIRDI

  • berkay03 Şubat 2017 20:59

    halil reçber bey , endexin, ocakta 71 bin olacağını brezilya model doğrultusunda düşeceğini söylemiştir bende buna inanarak hisse almadım. endex 88.500 oldu zarardayım spk mutlaka bu adamı da işleme alması lazım yatırımcıları yanlış yönlendiriyor

  • dede03 Şubat 2017 20:51

    spk senin görevin uyarmak tamamda aslı görevin dolanrıcının k.yatırımcıyı dolandırmasını engellemek....hep iş bittikten sonra piyasaya çıkıyorsun...eski Türk filmlerideki polisler gibi...bide şu avtur-avgyo-mepet bu hisselere el at acilen....