E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCLK Holding’den Ayhan Öztürk’e suç duyurusu---

CLK Holding’den Ayhan Öztürk’e suç duyurusu

CLK Holding’den Ayhan Öztürk’e suç duyurusu
25 Kasım 2016 - 11:03 borsagundem.com

CLK Holding eski yöneticileri Ayhan Öztürk ve Osman Şişmanoğlu hakkında Şirket tarafından savcılığa verilen dilekçede halka açık şirketin için boşaltmak ve zimmet suçlaması yapıldı

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL

Hileli sözleşmeler hazırlamak, şirket içini boşaltmak, iflasa sürüklemek, hisselerde manipülasyon yapmak ve nihayetinde nitelikli dolandırıcılık suçu işlemekten hakkında dava açılan ve yargılanması süren Ayhan Öztürk’e yönelik suç duyurularına bir yenisi eklendi.

Borsagundem.com’un 9 Kasım’da gündeme bomba gibi düşen “Borsa vurguncusu nerede saklanıyor?” manşetiyle yatırımcılara kurduğu tuzağı ortaya çıkan piyasaların ünlü dolandırıcısı Ayhan Öztürk bu kez de yöneticiliğini yaptığı CLK Holding tarafından ağır şekilde suçlandı. Şirket avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, CLK Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanları Ayhan Öztürk ve Osman Şişmanoğlu hakkında güveni kötüye kullanmak, emniyeti suistimal, halka açık şirketin malvarlığının azaltılması ve zimmet suçlaması yapıldı.

‘Kaçak’ Ayhan Öztürk nerede saklanıyor

 SUÇ DUYURUSU KAP’TA YAYINLANDI

CLK Holding önemli gelişmeyi, dün akşam KAP’a gönderdiği açıklamayla duyurdu. Açıklamada, “CLK Holding AŞ ve grup şirketlerinin eski yetkilileri Osman Şişmanoğlu ve Ayhan Öztürk hakkında güveni kötüye kullanmak, emniyeti suistimal, halka açık şirketin malvarlığının azaltılması, zimmet vs suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na 2016/105548 dosya nolu suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Ayhan Öztürk nasıl suçüstü yakalandı? İşte SPK raporları

 “HALKA AÇIK ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTTILAR”

Borsagundem.com, KAP açıklamasının ardından suç duyurusu ile ilgili detaylara ulaştı. CLK’nın, tarih olarak 09.12.2013 ve sonrasına yönelik, emniyeti suiistimal, görevi kötüye kullanma, zimmet ve halka açık şirketin mal varlığının boşaltılması suretiyle zarar verilmesi gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunda şu ifadeler yer alıyor: “Halka açık şirket olan CLK Holding A.Ş’nin ve bağlı şirketlerinin içinin boşaltılması, borçlandırılması, bilanço ve defterlerin düzgün tutulmaması, piyasaya verilen ve kayıtlara alınmayan çekler nedeniyle, fiili durumla defter durumu arasında fark yaratılması, uydurma haberlerle yatırımcıların yanıltılarak ciddi mağduriyetler yaratılması ve bu ve benzeri eylemlerle halka açık şirketin, SPK tarafından gözaltı pazarına alınarak, şirket hisselerinin borsada alım satımının durdurulmasına (tahtasının kapatılması) sebep olan sanıkların da eylemlerine uyan fillerden cezalandırılması istemli dilekçemizdir.”

Ayhan Öztürk nasıl bir piyasa dolandırıcısı

Borsada binlerce yatırımcıyı mağdur eden, son zamanlarda sosyal medya üzerinden hisse pazarlayarak vurgun yaptığı söylenen ve peşindeki alacaklılardan kaçan Ayhan Öztürk için verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Hep sahne arkasında kalan ama suç örgütünün en büyük üyelerinden birisi olan... Borsa yasaklısı, hakkında manipülasyon işlemlerden dolayı birçok söylentiler olan şahıs...” ifadelerinin kullanıldığı dikkat çekiyor. Suç duyurusunda, ünlü piyasa dolandırıcısı Öztürk ile Osman Şişmanoğlu’nun CLK Holding yönetiminde çevirdikleri oyunu kurallara aykırı olarak SPK ve küçük yatırımcıdan nasıl gizledikleri gözler önüne seriliyor.

Piyasa dolandırıcısı Ayhan Öztürk 'ün son çırpınışı

SAVCILIĞA VERİLEN SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNDEKİ ÖNEMLİ DETAY

Ayhan Öztürk’ü 28 Mart 2014’te Yönetim Kurulu Başkanı seçen Yönetim Kurulu üyelerinin isimlerinin de yer aldığı dilekçede ‘suç örgütü’ diye adlandırılan kişilerin işlediği iddia edilen suç şu sözlerle anlatılıyor:
“… Ankara ili, Çankaya ilçesi, Mühye mahallesi, 129b13d4b pafta, 28055 ada ve 4 parsel’de kayıtlı müşteki şirkete ait binanın (müşteki şirketin Ankara’da faaliyet gösteren ve %100 bağlı ortaklık olan Karkim Sondaj Akışkanları ve Mühendislik A.Ş.’nin merkezi olan bina) KDV hariç 2.050.000,00- TL bedel ile satılmasına karar verilmiştir. Bu kararın altında imzası olan şüpheliler müşteki şirkete ait taşınmazı şüpheli Ayhan Öztürk’ün adına iş yapan Ali Kemal Tümer isimli şahsın şahsi borcu için müşteki şirketin taşınmazının hiç bir ticari ilişkisi olmayan birine devredilmesini sağlayarak, müşteki şirketi milyonlarca tl zarara uğratmışlardır.

Manipülatör Ayhan Öztürk Facebook’ta

Bu karardan çok önce yani 10.03.2014 tarihinde şüpheli Osman Şişmanoğlu henüz istifa etmeden önce, Osman Şişmanoğlu’nun vermiş olduğu vekalete istinaden şüpheli Cihan Mandıralı söz konusu müşteki şirkete ait taşınmazı, Şehmus Arslan’a tapuda 814.500,00- TL bedel üzerinden satış göstermiş ve tüm tapu masrafları müşteki şirket tarafından karşılanmıştır.

Gerçekte 2.419.000,00- TL olan satış bedeli tapuda 814.500,00- TL olarak gösterilerek, devlet on binlerce lira harç kaybına uğratılmıştır ki; bu suç, suç örgütünün işlemiş olduğu suçların belki de en basitidir.

Suç örgütü müşteki şirkete ait taşınmazı, müşteki şirketin hiç bir alakası olmayan bir ticari borç için müşteki şirketin elinden çıkartmış ve satış bedeli olan 2.419.000,00- TL asla müşteki şirketin kasasına girmemiştir. Zaten bu taşınmazı Ayhan Öztürk’ün adamı olduğunu SPK denetmenlerine itiraf eden Ali Kemal Tümer, Ayhan Öztürk’ün borcuna karşılık verildiğini ve onun talimatlarıyla hareket ettiğini de belirtmiştir.

Bu şekilde 2,5 milyon TL zarara uğratılan müşteki şirketin söz konusu taşınmazının devrine yönelik tasarrufun iptali için, SPK tarafından Bakırköy 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açılmış olup, bu dava dosyasının içeriğinde ve ekinde bulunan SPK denetim raporlarında konu tüm çıplaklığıyla SPK tarafından ortaya konulmuştur.”

Ağır suçlamaların ardından dilekçe, şikayet konusu şahıslar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak eylemlerine uyan ve TCK ve SPK da yer alan suçlardan dolayı cezalandırılmaları istemiyle bitiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YAŞAR27 Haziran 2023 11:10

    Telegramda toplanalım  arkadaşlar grubun linki    https://t.me/+c1xByfE8jFQwZDQ0      

  • Fevziye ÖZEGEN12 Eylül 2019 22:06

    Allahın gazabına uğrasın inşallah 30 milyonumu hortumlaydılar zehir zıkkım olsun. Devlet bunların halkından gelemiyor mu yazıklar olsun.

  • Reco72 05 Mayıs 2017 13:51

    Namusuz şerefsiz sülük.

  • serkan başkanımmm30 Kasım 2016 16:20

    SAYGI DEĞER ORHAN BEY ÇOK SÜPER BİR GAZETECİLİK YAPIYORSUNU BORSANIN BİR NUMARALI HABER SİTESİ sayın orhan bey bu maynet mal pazarlayan hikmet diye biri var facebook hale mal pazarlıyor şu an BMELK PAZARLIYOR SANCAR ABİYE YANLIŞ YAPTI HİKMET YAZ ABİ

  • başkan yazgan28 Kasım 2016 15:39

    AYHAN PANDA ve muslukçu selcuk desa pazarlıyor dikkkat almayın watzap yazmış gine bana aldiye alırmıyor desa batıyorr

  • Hüseyin öztürk 26 Kasım 2016 21:57

    Bu pisliklerim sallandiracan

  • Sertaç Büyük26 Kasım 2016 11:10

    Hektoras suç duyurusunda bende bulundum İlknur hanım yalnız değilsiniz

  • Dalton26 Kasım 2016 03:32

    Kervn, Genyh, Gnpwr, Clkho, Mmcas, Artog hepsinde oyun aynı. Borsanın oyuncuları istediği gibi oyunu sahneye koyup oynuyor

  • Sinan 26 Kasım 2016 00:29

    Ayhan Ozturk resmen dolandirici cetesi olmus gidiyor ama yakinda birisi buna oyle bir ceza verir ki su testis su yolunda kirilacak. Su canim sirketleri getirdigi hale bak.

  • Karkim25 Kasım 2016 22:56

    Tamamen hedef şaşırtma. Şirketin pararları oyunun baş aktörlerinin cebinde ama sadece bu figuranlar hedef gösteriliyor. Böylece saraydan kız kaçırma operasyonu kolaylaştırılıyor. Good game!

  • Movie25 Kasım 2016 19:35

    Buna benzer işler şuan Kervansaray da sahnelenmeye çalışılıyor. Bakalım bu filmin onu ne olacak!

  • Erdem25 Kasım 2016 19:33

    Kimlerin yönetim zamanında onlarca milyon verilip madecilik şirketleri ve hakları alındıç Neden bu madencilik varlıkları ceyrek fiatına dahi satılamıyor. kim aldırdı bunlar, bu paralara dolaylı kimlerin cebine gitti. Bu şiket için boşaltma işleri bittikten sonra piyon olarak ayhanaç devredilmedimi? şirketin paraları kimlerin cebine gitmişse onla dava edilmeli. hep hedef şaşırtma taktikleri uygulanıyor

  • Kenan25 Kasım 2016 19:29

    MÇ yönetiminde Şirkete Yaklaşık 20 milyona hiç faliyet gösermeyen madencilik şirketleri ve lisansları alındı. Bu paralar MÇ nin cebinde değil mi? paralar kimin cebine gitmişse onlardan hesap sorulmalı.

  • ty25 Kasım 2016 17:49

    Yusuf teker in hiç sesisi solugu çıkmıyor. hang, hisseyi yapıyor.borsa gündem

  • volkan başkan25 Kasım 2016 16:06

    gazetecilik ve araştırmacı borsagümdem sayın orhan bey buğun ayhan öztur ve sulcuk patı ve bana büğün RODRİGO hisse aldediler facebook ben selcuk bana mal pazarladığı anladın küçük yartırımcılar teksit firmaları batık sakın almayın dolar fiyatları yukarıya gider bu tür firmalar batar bakın patron mal sattmiş rodrigo neden şirket bu dolar kurunda sıkın cıkarrr selcuk devamı mal pazarlıyor sayın orhan bey buna dur deyin saygılarım iyi çalişmalar

  • hasan sert 25 Kasım 2016 15:51

    ankara SPK WATZAP konuşmaları masak da buğun verdiler muslukçu selcuk ve panda ayhan ve hektoras hikmet meynet den yazışmalarını aldılarr AYPİ adresleride sayın orhan bey on numara habercilik yapıyorsunuz tepriklerr

  • hasan sert 25 Kasım 2016 15:05

    hektoras yerini bulduk bursa dalar muslukçu selcuk ve panda ayhan hektoras hikmet bursada işlem yapıyor

  • Haluk25 Kasım 2016 14:48

    Clk da halukta vardı onun hakkındada bilgi alabilirmiyiz

  • ilknur delice25 Kasım 2016 12:15

    Hasan Sert bey bu hikmet denen hektoras isimli şahıs hakkında gereken suç duyurusu yapıldı yakında kapısını çalarlar

  • ilknur delice25 Kasım 2016 12:14

    Hektoras isimli sahıs bmelkte mal pazarlayarak insanları zarara uratmıştır facebook sayfasındaki pazarlama resmleri gerekli mercilere iletirmiştir bu tür küçük komisyonculara kanmayın

  • varol25 Kasım 2016 12:08

    vakfn de çılgın işlemler yapılıyor borsagündem siz yazdığınızdan beri yükselişte dolandırıcılar iş başında mı

  • Ohoooo25 Kasım 2016 11:52

    Ayhan Bursa'da Megap, Oylum, Dobur paranın anasını ağlattı. Hiç de hesap soran filan yok. Herif ha bire KY öpüyor.

  • burak yaman 25 Kasım 2016 11:51

    DİRİT TEKS vakıf yatırım hisse almiş 300.000 ayhan panda ve muslukçu selcuk kotü kokular geliyorrrrr burnumaa vakıf yatırımm beyazıt

  • hasan sert25 Kasım 2016 11:21

    sayın orhan bey ayhan panda ve muslukçu selcuk heryerde sizin ve borsa gündem hakkın ağıza alınmayacak laf ediyorlar yanların yeni birivar hektoras yani hikmet maynet yazı yazıyor mal pazarlıyor hikmet bey lütfen yayınlayın