E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Marka Yatırım Holding ve 3 isme yaptırım---

SPK'dan Marka Yatırım Holding ve 3 isme yaptırım

SPK'dan Marka Yatırım Holding ve 3 isme yaptırım
07 Kasım 2019 - 18:46 borsagundem.com

SPK, Marka Yatırım Holding'e idari para cezası kesti. Kurul ayrıca, şirketle ilişkili 3 kişi hakkında da suç duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Marka Yatırım Holding (MARKA) nezdinde yürütülen incelemeler neticesinde, şirkete ve 3 kişiye yaptırım kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Marka Yatırım, II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesinde yer alan şartların mevcut olmamasına rağmen, şirket tarafından Lider Adana Seyahat Turizm Akaryakıt İnşaat Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Mehmet Sıddık Algünerhan’a devri işleminin kamuya açıklanmasının 28.05.2018 tarih ve 16 sayılı yönetim kurulu kararı ile ertelenmesi nedeniyle 30 bin 961 lira idari para cezasına çarptırıldı.

3 İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kurul ayrıca, Prestij Turizm paylarının ilişkili tarafından alımı ve satımı sürecinde Marka Holding kârının veya malvarlığının 1.150.000 TL tutarında azaltılmasında rolü bulunan Ebru Ceylan ve Uğur Ceylan, Prestij Turizm paylarının ilişkili tarafından alımı ve satımı işlemlerine katılınması suretiyle suçun icrasını kolaylaştırdığı tespit edilen Turgay Bektaş'ın aralarında bulunduğu 3 isim hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SPK'DAN YATIRIMCILARA UYARI

SPK, söz konusu cezalar ve usulsüz işlemler nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler ve şirket yöneticileri aleyhine dava açabileceklerini hatırlattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 98,00
En Yüksek: 100,30
En Düşük: 95,80
Değişim -1,46 %
FK: 1.364,38
PD / DD: 80,39
İşlem Hacmi 18.969.521
Toplam Adet: 193.660
Ağırlıklı Ort.: 97,95
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mantık.08 Kasım 2019 06:38

    Kardeşim yeter artık!  Bu holding mi ne haltsa el koysunlar!  Ortakların da mal varlıklarına el koyup!  Yatırımcıların parasını iade etsinler!  Bunun yatırımla falan ilgisi yok!  Oturduğu evin kirasını ödemeyen üç kağıtçıları patron muamelesi yapan her kimse Bist  ya da Spk da görevden alınıp  cezai işlem uygulamalı.  Gerçi küçük yatırımcıya yeteri kadar mesaj verilmiş!   Sermaye artırımı ret edilmiş. Muhtelif zamanlar yaptırım uygulanmış!  Buna rağmen neden bu çakallara küçük yatırımcı bulaşır?  O nu da anlamak zor. 

  • BORSACI 07 Kasım 2019 21:28

    mahale bakallarına bile borç yıgmış yöneticiler borsadan atılmalı .bunların tamamı dolandırıcılık maksadı ile borsada bunlar borsadan ayıklanmalı bursaya güven gelmeli.

  • Mustafa özkan07 Kasım 2019 19:34

    Bu şahıslar zamanında aksel yatırım holdingi batırmamışmıydı o zamanlarda marka yatırım holding değilde ismi ansa yatırım holdingti milletin parasını göz göre göre hiç ettiler ansa ile aksel ortaktı akselin içini boşaltıp battı gösterdiler ansa yatırım holdingi 0.19 kuruşlardan 1 kaç liraların üzerine çıkardılar sonra ismini değiştirip marka yatırım holding yaptılar aklı olan almaz bu hisseleri buda operasyon tamamlanınca içi boşaltılıp batırılacaktır yakında...