E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Citibank'a para cezası---

SPK'dan Citibank'a para cezası

SPK'dan Citibank'a para cezası
14 Kasım 2019 - 20:42 borsagundem.com

SPK, Citibank'a 24 bin 672 lira para cezası kesildiğini duyurdu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Citibank nezdinde yürütülen inceleme sonucunda idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre Citibank, "VII-128.4 sayılı “Yabancı Sermaye Piyasası Araçları ve Depo Sertifikaları ile Yabancı Yatırım Fonu Payları Tebliği”nde (Tebliğ) belirtilen uyum süresi içerisinde Citibank A.Ş.’nin temsilcisi olduğu yabancı yatırım fonlarının temsilciliğinin devredilmemesi sonucunda; fon paylarının geri alım işlemlerinin temsilci dışındaki bir kurum tarafından yürütülmesi ve Alt Fonların Global İzahnamesi’nde yer alan devre ilişkin hükümlere uyum sağlanmaması" nedeniyle 24 bin 672 lira idari para cezası ödeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D115 Kasım 2019 01:54

    Adamlar davulcuya bahşiş verecek olsa bu cezanın 2 katını verir... Ben Citi bank ceosu olsam, kesilen cezanın 10 katını SPK'ya gönderir bir de not eklerim "9 defa daha ihlal edeceğim alın buda parası" derim.. Olmadık şeye olmadık cezalar kesen devletin yüz milyarlarca likiditesi olan kuruma kestiği cezaya bak!

  • ananın amı14 Kasım 2019 21:00

    1 salisede kazandığı miktarı ceza diye kesmek için harcadığın emeğe yazık amerika ınlarlca kuruma milyarlarca dolar cezaq keser bizim öküzler hamam parasını ceza diye mülke kıyaslamadan keserler