E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan Akın İpek hakkında suç duyurusu---

SPK'dan Akın İpek hakkında suç duyurusu

SPK'dan Akın İpek hakkında suç duyurusu
09 Mayıs 2017 - 20:30 borsagundem.com

SPK, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve Pelin Zenginer hakkında suç duyurusunda bulundu

SPK, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. (İpek Enerji), Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri AŞ (Koza Anadolu) ve Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (Koza Altın) hakkında yapılan incelemeler sonucunda Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek ve Pelin Zenginer hakkında suç duyurusunda bulunma kararı alındığını açıkladı.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre;

Söz konusu üç kişi hakkında, 01.01.2012-26.10.2015 dönemine ait giderlerin Koza İpek Holding AŞ (Holding) tarafından emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri ve ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı bir biçimde yansıtılması; halka açık grup şirketleri ve bağlı ortaklıklarının katlanmaması gereken giderlere katlanması, giderlere katlanan şirketlerin malvarlıklarının azaltılarak yönetim ve sermaye bakımından ilişkili Holding’e aktarılması; farklı fiyat, ücret, bedel ve şartlar içeren ticari uygulamalar yapılması gibi işlemler yoluyla halka açık şirketlerin ve bağlı ortaklıklarının 28.618.860,08 TL tutarında sermaye ve/veya malvarlığı kaybına uğratılması sebebiyle suç duyurusunda bulunulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)