E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK Başkanı Gönül'den gizli fon açıklaması: Bu bir dolandırıcılık---

SPK Başkanı Gönül'den gizli fon açıklaması: Bu bir dolandırıcılık

SPK Başkanı Gönül'den gizli fon açıklaması: Bu bir dolandırıcılık
29 Kasım 2023 - 11:57 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen davaya ilişkin, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.

Komisyonda teklifin SPK'ye ilişkin maddelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay'ın, "Yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık" davasını gündeme getirmesi ve bu fonlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını sorması üzerine şunları söyledi:

Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor.

 

Seçil Erzan'a para verenler, kazananlar, kaybedenler

 

Futbolculardan 'iftira' şikayeti!

 

Futbolcuları dolandıran banka müdiresi için 216 yıl hapis talebi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.