E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500 Endeksi seansı rekor seviyede tamamladı---

S&P 500 Endeksi seansı rekor seviyede tamamladı

S&P 500 Endeksi seansı rekor seviyede tamamladı
03 Temmuz 2019 - 08:48 borsagundem.com

ABD'de endeksler günü yükselişle tamamlarken, S&P 500 Endeksi rekor seviyelerinde seyretti

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,26 artışla 26.786,68 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,29 kazançla 2.973,01 puan ve Nasdaq 0,22 değer kaybıyla 8.109,09 puan seviyelerinde seyrediyor.

Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro, ABD-Çin müzakelerinin doğru yönde yapıldığını anca zaman alacağını söyledi. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Londra'da yaptığı konuşmada, "Fed'in faiz indirmesinin enflasyon beklentilerini yükselteceği konusunda değerlendirmeler var ancak bu etkinin nasıl olacağı net değil. Bu yüzden faiz oranlarında olası bir indirimi desteklemek için henüz hazır değilim" ifadesini kullandı.

Mester, "ABD ekonomisi bu yıl büyük olasılıkla iyi bir performans gösterecek ancak aşağı yönlü riskler artıyor. Brexit, ticaret savaşları, Ortadoğu'daki gerilimler bu belirsizlikler arasında bulunuyor" şeklinde konuştu.

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi tarafından Pazartesi günü yapılan açıklama ile, Avrupalı havacılık şirketi Airbus’a transatlantik sübvansiyon sağlandığı gerekçesiyle AB'ye uygulanabilecek ek vergilerin kapsayacağı 4 milyar dolar değerindeki ürünün listesini yayımlandı. Ek vergiye tabii tutulabilecek ürün kalemleri arasında kiraz, et, peynir,zeytin ve makarna ile birlikte bazı viski çeşitleri ve dökme demir borular ve tüpler de bulunuyor. Böylece Nisan ayında belirtilen 21 milyar dolar değerindeki AB ürünlerine 4 milyar dolarlık ürün listesi daha eklendi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)