E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin teklif Komisyon'dan geçti---

Sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin teklif Komisyon'dan geçti

Sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin teklif Komisyon'dan geçti
15 Haziran 2022 - 23:05 borsagundem.com

İnternet haber sitelerini süreli yayın kapsamına alan düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu´nda kabul edildi.

Kamuoyunda 'sosyal medya yasası' olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi.

Komisyonda kabul edilen teklife göre, yasal zemine kavuşturulmaları amacıyla internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin hususlar Basın Kanunu'nun kapsamına alınarak radyo, televizyon, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personelinin basın kartı düzenlenmesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirileceği öngörülüyor.

TARTIŞMA YARATAN 29. MADDE DE KABUL EDİLDİ

Teklifte yer alan ve tartışma yaratan 29. maddeye göre; 'gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan' kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )16 Haziran 2022 12:53

    "'gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan' ... Ben uzun bade bakıyorum Türkiye Cumhuriyeti sonsuz var olacak .... bugun akp, yarın chp, öbürgün mhp, iyi parti vb. x parti y parti hepsi yönetime geçecek. Her yönetime geçen parti ANAYASAL HAKLARIMI elimden alacak yetkiyi nasıl uydurup, anayasa üzerinde , desteklenmeyen bir madde ile benim HÜRRİTEYİMİ elimden alabilir ?...bugun akp eleştirdim diye, barışı dozdu derler, 1 yıl sonra chp eleştirdim diye barışı huzuru bozdu derler, 5 yıl sonra barışı bozduk diye x parti beni kodese atar :D eeyyy efendi, Devlet mille tiçin var.. millet sizler için yok.. Saçma sapan bir kanun ve anayasa kişilik hakkı hürrüyetini sınırlamayı kabul etmez. anayasaya aykırı maddedir. içerik yönetime göre partiye göre değişik yorumlanacak cümlelerden oluşuyor. hiç bir parti beni engelleyemez.... muhalefette-hükümette 2022 de 2035 de ... Bu kanuna ters durumdur.az biraz hukuk zorunlu ders okuduk kafamız basacak kadar .. 

  • Turizm.16 Haziran 2022 03:58

    Bundan daha ağır cezalar içeren yasalar Avrupa da var. Yine boş yasa çıkarmışlar. Bazisinida AYM iptal eder. Yine ne kadar bölücü Sia irancilari pkklilar fetoculer varsa cirit atar . Bu rejim kadar dandik rejim yoktur dünyada.

  • Mucise Reis ;)16 Haziran 2022 01:05

    Yeni Ahmet Özbirler lerin yolu açıldı :D Yasamız ile ülkemiz dünya standartlarının üzerine çıktı : )) ....Şimdi Tuik  Gerçeğe aykırı bir bilgi yayınladığında suç mu işlemiş olacak :D 

  • BİR DOST15 Haziran 2022 23:52

    Film fırıldak ekibinin vay haline..