E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSosyal medya devleri GameStop sonrası güç kaybediyor---

Sosyal medya devleri GameStop sonrası güç kaybediyor

Sosyal medya devleri GameStop sonrası güç kaybediyor
01 Şubat 2021 - 18:13 borsagundem.com

GameStop hisseleri fırtınasının estiği geçtiğimiz hafta dev sosyal medya hisseleri ise düşüş gösterdi. Teknik Analist Craig Johnson, Facebook ve Twitter’da dipten alma fırsatı doğduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

GameStop hisseleri küresel borsaları gün geçtikçe daha spekülatif hale getirirken sosyal medya odaklı teknoloji hisselerinde düşüş başladı. Twitter ve Facebook’un hisse senetleri geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinde oluşan baskının ardından düşüş gösterdi.

Twitter hisselerinin %2 değer kaybettiği günde Facebook hisselerinin haftayı %6’lık düşüşle kapaması piyasa uzmanlarının dikkatini çekti. Yatırım danışmanlığı şirketi Piper Sandler’ın Kıdemli Teknik Analisti Craig Johnson CNBC’ye yaptığı açıklamada iki teknoloji devinin de daha fazla değer kaybedebileceğini belirtti.

Craig, “Bir sürü iyi haberin halihazırda fiyatlandırıldığını düşünüyorum. Twitter hisselerindeki harekete baktığım zaman şu anda tepe noktasına ilerlediğini en tepedeki destek noktasını zorlayacağını daha sonra da Mart seviyesine geri döneceğini düşünüyorum. Muhtemelen kısa vadede düşüş devam edecektir. Bana kalırsa iyi bir giriş noktası bulunabilir” dedi. Borsa uzmanı hisse senetlerinin değer kazanmasının teşvik paketi rallisine bağlıyor.

Teknik analist, Facebook'un önemli bir destek seviyesini aşarak ciddi bir düşüş gösterebileceğini açıkladı. Johnson Facebook’un elli günlük ortalamasıyla mücadele etmekte olduğunu belirterek hissenin 200 günlük ortalamasının altına inme riskinin olduğunu da ifadelerine ekledi.

Saat 18:10 itibariyle Facebook hisseleri %0,50 düşüşle işlem görürken Twitter hisseleri ise düşüş trendini kırarak %1,35’lik yükseliş gösteriyor. GameStop hisseleri ise %18,14 oranında düşüşle işlem görüyor.

 

Wall Street yeni haftaya umutlu başladı

 

Dev riskli yatırım fonu yüzde 53 küçüldü

 

Ünlü girişimci, Wall Street'e şans tanımadı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)