E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizŞişecam için yüzde 24 artış potansiyeli---

Şişecam için yüzde 24 artış potansiyeli

Şişecam için yüzde 24 artış potansiyeli
30 Mayıs 2017 - 14:10 borsagundem.com

İş Yatırım, Şişecam için analizde bulundu

Tüm segmentlerde güçlü operasyonel sonuç açıklayan Şişe Cam için tahminlerimizi ve değerlememizi güncelledik. Tüm güncellemelerimiz neticesinde SISE için yeni hedef fiyatımız 6,04 TL ve %24 artış potansiyeli bulunuyor. NAD iskontosunun %6 olması, benzerlerine göre iskontolu olması ve halka açık olmayan cam ev eşyasındaki operasyonel iyileşmeyi de kapsıyor olması sebebiyle SISE’yi En Çok Önerilenler Listemizde tutmaya devam ediyoruz.

Sise Cam, hızlı büyüyen düz cam, cam ambalaj ve kar marjı yüksek kimyasallar ile operasyonel iyileşme sürecinde olan cam ev eşyası segmentlerini bünyesinde bulunduruyor. Şirketin konsolide satış gelirlerini 2017’de yıllık bazda %22 artırmasını tahmin ediyoruz. Hacim artışları ile birlikte düz cam ve cam ambalajda fiyat artışları ciro büyümesinin temel faktörleri olarak sıralanabilir. Düz cam ve cam ambalajda operasyonel iyileşme ile birlikte Paşabahçe’de maliyet optimizasyonu ve Mersin tesisinin kapatılması neticesinde FAVÖK’ün 2017’de %30 artmasını tahmin ediyoruz.

Düzcam segmentinde cazip fiyatlama şirketi olumlu etkilemeye devam ediyor. Şubat ayında yurtiçi fiyatlara şirket %12 zam yaparken, Avrupa ve Rusya’da da düzcam pazarında güçlü talep bulunuyor. 2017’de satın alınan Sangalli’nin de katkısıyla Trakya Cam’ın satış gelirlerini %34 ve FAVÖK’ün %52 yıllık bazda artmasını tahmin ediyoruz. Tüm güncellemeler sonrasında Trakya Cam için yeni hedef fiyatımızı 4.80TL olarak belirliyoruz.

Cam ambalajda yurtiçi talep çok kuvvetli. Anadolu Cam için sene başında hazırladığımız rapordan sonra yurtiçinde hacim büyümeleri beklentimiz olan %4’ün üzerinde gerçekleşti. 2017 yılı için yurtiçi satış büyümesinin %8 olmasını bekliyoruz. Makro tahminler, benzer şirket çarpanları ve tahmin güncellemeri sonrasında ANACM için hedef fiyatımızı 4.30 TL olarak hesaplıyoruz.

Soda Sanayii cam elyaf ile büyüyecek. Soda sanayii için yeni hedef fiyatımızı 8.10TL olarak belirledik. Bu hedef fiyat hem Ciner’in yeni yatırımı ile soda külünde olması muhtemel fiyat düşüşü hem de cam elyaf yatırımının potansiyel katkısını içeriyor.

Cam ev eşyasında 1Ç17’de görünür iyileşme. Maliyet iyileştirmeleri ve Mersin tesisinin kapanışı neticesinde Paşabahçe’de karlılık da iyileşme kaydedildi. Şirket birinci çeyrekte %12 satış büyümesinin yanı sıra %19 FAVÖK marjı yakalamayı başardı. Bu kar marjı iyileşmesinin sürdürülebilir olduğunu düşünüyoruz. Buna ek olarak Mısır’daki Pearl’ün satın alımının tamamlanması durumunda, bölgedeki hızlı büyümenin de şirkete katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Pearl yıllık 100 milyon adet üretim kapasitesi ile Paşabahçe’nin mevcut üretim kapasitesinin yaklaşık %8’i kadar üretim kapasitesine sahip.

Ek satın almalar ve beklentilerin üzerine marj iyileşmesini tahminlerimiz için yukarı riskler olarak düşünüyoruz. Makro ekonomide olası gerileme ve beklentilerin üzerinde doğalgaz zammını risk olarak görüyoruz.

İlyas Safa Urgancı - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)