E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSinovac'tan aşının ikinci dozuyla ilgili yeni açıklama---

Sinovac'tan aşının ikinci dozuyla ilgili yeni açıklama

Sinovac'tan aşının ikinci dozuyla ilgili yeni açıklama
18 Ocak 2021 - 23:44 borsagundem.com

Çin merkezli biyoteknoloji şirketi Sinovac, Türkiye'nin de sipariş ettiği korona virüsü aşısının ikinci dozunu üç hafta sonra alan kişilerde aşının yüzde 70 civarında koruma sağlandığını tespit ettiklerini duyurdu.

Çin merkezli biyoteknoloji şirketi Sinovac, korona virüsüne karşı geliştirilen Coronavac aşısının iki dozu arasındaki sürenin artırılmasının aşının etkisini de artırabileceğini açıkladı.

Sinovac’tan yapılan açıklamaya göre, Brezilya’daki klinik çalışmalar sırasında aşının ikinci dozunu daha geç alanlarda aşının etkisinin yüzde 20 daha fazla olduğu tespit edildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Sinovac sözcüsü, aşının ikinci dozunu üç hafta sonra alan yaklaşık bin 400 kişide aşının koruma etkisinin yaklaşık yüzde 70 olduğunu kaydetti.

Sözcü, klinik çalışmalara katılan bazı gönüllülerin çeşitli nedenlerle aşının ikinci dozunu daha geç aldığını ancak diğer yandan bu gruba ilişkin sonuçların bilimsel açıdan daha az güvenilir olduğunu ifade etti.

ETKİNLİK ORANI TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU

Çin merkezli Sinovac'ın geliştirdiği ve Türkiye, Endonezya ve Brezilya'da denenen corona virüsü aşısının etkililik oranı tartışma yaratmıştı.

Brezilyalı araştırmacılar geçen hafta aşının korona virüsünün hafif seyreden vakalarına karşı yüzde 78 etkinlik gösterdiğini ve ağır vakaların tamamını önlediğini açıklamışlardı.

YÜZDE 50.38 OLDUĞU DUYURULDU

Batundan Biyomedikal Merkezi Klinik Araştırma Direktörü Ricardo Palacios, Çin’in Sinovac aşısının yüzde 50,38 oranda ‘genel etkinlik’ gösterdiğini duyurdu.

Endonezya, aşının yüzde 65 etkinlik gösterdiğini açıklayarak acil durumlarda kullanımına onay vermişti. Aşının etkinlik oranı Türkiye’de yüzde 91 seviyesinde açıklanmıştı.

Türkiye'de bugün: 164 ölüm, 5 bin 862 yeni vaka

Genetik aşı güvenli mi?

ABD'de aşıda öncelik tartışmaları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UMUT19 Ocak 2021 23:42

     Bence, Brezilya, Türkiye ve Endonezya da açıklanan veriler yanlıştır. Çünkü her üç ülke de farklı yaş gurupları ve farklı sayılarla   ncü faz çalışmasına katıldı. Doğru olan Sinovac ın bu üç ülkeden gelen sonuçları değerlendirerek ortalama bir sonuç açıklaması idi ancak firma malesef bunu yapmayarak kafa karışıklığına neden oldu, şimdi bu  firmanın açıkladığı sonuç 2nci dozdan sonra % 70 etkinliğe ulaşmış  görünüyor, doğrusu da budur, Sanırım  her üç ülke de 1 nci doz dan sonra bu oranları açıkladı, oysa aşının  baştan beri 2 doz şeklinde uygulanacağı söylenmekte, ben  sıradan bir vatandaş olarak bilim adamlarımızdan edindiğim bilgiler doğrultusunda böyle bir düşünceye sahibim, sonuç olarak her halükarda bu aşıya inanmak ve yaptırmaktan başka bir seçeneğimiz ve çaremiz yok gibi.

  • WERS19 Ocak 2021 20:46

    BENİM ANLADIĞIM TÜM AŞILARDA FARKLI PROBLEMLER VAR NORVEÇTE ÖLENLER YÜZ FELCİ GEÇİRENLER VS VS VALLA KENDİNE AŞIYA GÜVENMEYEN VURULMASIN YALNIZ AŞIDAN DA DAHA BAŞKA SEÇENEK YOK BAKIN ADAM AŞIYA KADAR KORONA GEÇİRMEMİŞ AŞIYI OLUNCA YÜZ FELCİ GEÇİRMİŞ 

  • vatandaş bir iki19 Ocak 2021 09:02

    her zamanki gibi sağlık bakanlığı halka doğru bilgi vermektedir!!

  • Kaçan Grup19 Ocak 2021 07:05

    aşıyı satan %70 diyor, bizim ileri zekalılar %90 diyor