E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSınırda fiziki güvenlik sistemi---

Sınırda fiziki güvenlik sistemi

Sınırda fiziki güvenlik sistemi
22 Temmuz 2015 - 23:31 borsagundem.com

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamasında Suriye sınırına IŞİD militanlarının geçişini engellemek için fiziki güvenlik sistemi kurulacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalar içinde dikkat çeken bir konu da sınır güvenliği için alınan karar oldu. 

Arınç, Suruç'taki saldırının ardından yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısında 'Sınır güvenliği'nin görüşüldüğünü açıklayarak; 'Asıl önemli olan DAEŞ tehdinine karşı teröristlerin geçiş noktalarını engellemek ve bunun için fiziki engellerin alınmasıdır. Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır' dedi.'

Arınç'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

"Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında güvenlik yetkililerimiz sınır güvenliği ile ilgili sunum yaptılar. Özellikle Suriye sınırımızda entegre bir sınır güvenlik sistemi masaya yatırıldı. Burada asıl önemli olan IŞİD tehdidine karşı fiziki önlemlerin alınması ve geçişlerin önlenmesi için tedbirlerin alınmasıdır.

Kara Kuvvetleri Komutanı, Milli Savunma Bakanı ve diğer güvenlik yetkililerimizin verdiği bilgiler doğrultusunda sınır güvenliği için risk sıralaması kaçakçılar, sığınmacılar ve teröristler şeklindedir.

DAEŞ tehdidine karşı sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacaktır. Teröristlerin giriş çıkışları engellenecek, insani amaçlı geçişler devam edecektir. Kritik olan bölgeler tespit edilmiştir. Bir entegre sınır güvenlik sistemi kurulacaktır."

Arınç, "Nasıl bir fiziki güvenlik sistemi kurulacak" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

"910 kilometrelik sınırın özellikle kritik olan bölgeleri tespit edildi. Özellikle giriş çıkışlar için tespit ettiğimiz noktalar için bir entegre sınır güvenlik sistemi kurulacaktır. Bu hiçbir zaman duvarlar örmek şeklinde değil, özellikle kaçakçı ve terörist geçişleri önleyecek bir sistem, entegre olarak düşünülmüştür. İçinde Aselsan ve başka kurumların da olduğu bir çalışma ile mükemmel bir çalışma yapılmış."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)