E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Yolsuzluğu sıfırlayamadık---

Şimşek: Yolsuzluğu sıfırlayamadık

Şimşek: Yolsuzluğu sıfırlayamadık
12 Aralık 2014 - 14:57 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı panelde yolsuzluk konusunda açıklamalarda bulundu

Uluslararası İşbirliği Platformu ’5. Boğaziçi Zirvesi"nin 3’üncü gününde düzenlenen bir panele Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Burada konuşan Bakan Şimşek yolsuzluk konusunda açıklamalarda bulunarak, " Açık ve net olarak, yolsuzlukla mücadele konusunda Türkiye mesafe kat etmiştir. Bu seneki tartışmaların önemli bir bölümü, siz de biliyorsunuz ki siyasi motivasyonlarla yapılmıştır. Ancak bu ülkede tabiki yolsuzluğu sıfırlamış değiliz ancak, daha çok ve güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde Four Seasons Hotel’de düzenlene ’ Yarının Değişen Senaryoları: Zorlukları Anlamak ve Diyaloglar Geliştirmek" konulu zirvenin son gününde konuşan, Şimşek, iç savaşlar ve çatışmalar nedeniyle Ortadoğu ve ’Levant’ bölgesinde durumun iç açıcı olmadığını söyledi.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNİ İŞARET ETTİ

Ortadoğu ve ’Levant’ bölgesinde bugün yaşanan sorunların aşılabileceğini kaydeden Şimşek, Avrupa Birliği projesini işaret ederek, "Bugün Ortadoğu’daki bazı coğrafyalarda, 20’nci yüzyılın ortalarındaki Avrupa’dan çok farksız görüntüler geliyor. Avrupa, yüzyıl savaşlarını yaşadı, 1. ve 2. Dünya Savaşların’da da çok büyük yıkımlar yaşandı. Daha sonra bütün bunlara rağmen Avrupa Birliğini siyasi ve ekonomik bir proje olarak inşa ettiler. Bütün farklılıklarını bırakarak bir araya gelip daha çok demokrasi daha çok hak ve özgürlük anlamında, bölgesel ticaret çerçevesinde dünyaya örnek olacak büyük bir refah bölgesi oluşturdular. Kim ne derse desin Avrupa Birliği projesi, büyük bir başarı projesidir. Bu bölgenin de büyük bir potansiyeli var. Herşeyden önce çok önemli bir pazar. Türkiye’yi, Ortadoğu’yu, Kuzey Afrika’yı dikkate alırsanız yaklaşık 4 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasıla milli gelirden bahsediyoruz. 465 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz ve bu genç bir nüfus. Önümüzdeki dönemde biz doğru reformları yaparsak bu bölge de büyük bir başarı hikayesine dönüşebilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)