E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek, Yellen ile görüştü---

Şimşek, Yellen ile görüştü

Şimşek, Yellen ile görüştü
17 Temmuz 2023 - 15:19 borsagundem.com

Bakan Şimşek, G20 toplantılarında ABD'li mevkidaşı Yellen ile görüştü. Toplantıda Şimşek'e TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20 toplantılarına katılmak üzere gittiği Hindistan'da ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir araya geldi.

Hindistan'da düzenlenen G20 toplantılarında Türkiye'yi temsil eden Şimşek, buradaki temasları kapsamında ABD Hazine Bakanı Yellen ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme 45 dakika sürdü. Toplantıda Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik etti.

ABD Hazine Bakanlığından Yellen ve Şimşek görüşmesine ilişkin açıklama
 
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı  Erkan ile Türkiye'nin ekonomik görünümü ve politika yönünü görüştüğü bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Hindistan'da bulunan Yellen'ın, buradaki temasları kapsamında Şimşek ve Erkan ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Yellen'ın, Şimşek ve Erkan ile Türkiye'nin ekonomik görünümü ve politika yönünü görüştüğü aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında, görüşmede ayrıca, küresel ekonomik sorunları ele almak ve iki ülke ekonomisinde refahı artırmak için Türkiye ve ABD'nin G20'de dahil nasıl birlikte çalışabileceğinin ele alındığı kaydedildi.

Bakan Şimşek imzaladı! Kamu kurumlarına tasarruf genelgesi

 

Şimşek: TCMB rezervlerinde gözlenen hızlı artış cesaret verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü18 Temmuz 2023 09:12

    Medet ya dış güçler. PARA PARA PARRRRRRAAAAAAAAAA............Akılsız köpeği yol kocatırmış derlerdi atalarımız.     AKILSIZ KAFANIN CEREMESİNİ AYAKLAR ÇEKERMİŞ..............Bütün bunlar KKM'deki para babalarına para transferi için para arıyorlar..............   TÜRK LİRASINI DOLARA BAĞLADILAR VE ÇOK PARASI OLANIN DAHA ÇOK PARASI OLSUN DİYE.........Yabancı para babalarını yerli işbirlikçisi olmak da MİLLİLİK OLDU..........

  • Gh18 Temmuz 2023 01:09

    Dış mihraklarla görüşüyorlar. Diğer partilerden biri görüşse kıyaneti koparırkardı

  • Mucise Reis : )17 Temmuz 2023 17:08

    :D kılıçdaoğlu görüşse tvlerde ne olurdu :D neden görüştü. haber verdimi hukumet kanatına. görüşmeneden kapalı kapılar ardında oldu. nedne kılıçdaroğlu böyle bir adım atarak milli ekonomi programını bozdu. neden muhalefet bakanalr yerine direket olarak talimatla Yelen ile görüştü. muhalefetin yabancı sevdası neden bitmiyor :D  yine sözleşip gizlice sandiviç mi yiyecekeler ?  .. dıaşrıdan yonetılen bazı tlaimatları mı aldı ? felan filen.. :D kendileri görüşünce ses yok, yerli ve milli ekonomi modeli ile ilgili fikir alışverişi helala olsun yapılamayaını yaptı :D ... işte bu boş tartışmalar ülkemizi kemiriyor. aklı başında insan yok tv lerde çoğu boş cazgır ve bir okadar saçma konuşuyor, ilerken gülüyoruz :D zaten izledimizde yok allahdan uzun süre bu tipsizleri. yoksa ekonomide paramızı sıfırlardı bunlar, yok usd düştü kampanyaları :D

  • Mucise Reis ;)18 Temmuz 2023 07:46

    wayy demek dış mihrapların baskısı yüksek woww.... 7 düvel bir olmuş, mandacılık maddeleri ile yönetiyor :D 

  • GE17 Temmuz 2023 20:41

    20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı diyor. laf kalabalığı yapma

  • Ahmet Özbir17 Temmuz 2023 16:47

    gaz çıkarmışlardır karşılıklı yellene yellene

  • kılıç17 Temmuz 2023 16:45

    garip gurebayla degil akp,eski vekiller 3.4 yerden maaş alıyor onların yemini kes istersen kamu bankalarının yönetimine bak.

  • asena17 Temmuz 2023 16:21

    ilk önce emeklilerin maaşını düzeltin seyyanenmi verceniz nasıl olcaksa hemen tatile girmeden bukadar bedduayı nasıl kaldırıyonuzzzzzzzzzzzz

  • Mucise Reis : )17 Temmuz 2023 17:08

    5 sene sonra oyunu verirken söyle.... Kaçırdın treni oyunu verdin, bedelini çekeceksin...