E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriShell hisse geri alımında gaza bastı---

Shell hisse geri alımında gaza bastı

Shell hisse geri alımında  gaza bastı
02 Kasım 2023 - 13:09 borsagundem.com

Shell hisse geri alımlarını hızlandırdı. Shell CEO'su Sawan yaptığı açıklamada "İkinci yarıda toplam geri alımlar 6,5 milyar dolar ile haziran ayında taahhüt edilen 5 milyar doların oldukça üzerinde olacak" ifadesini kullandı.

İngiliz-Hollanda ortaklığında çok uluslu bir petrol ve doğalgaz şirketi olan Shell Plc, üçüncü çeyrek kârının yüksek enerji fiyatları, güçlü gaz ticareti ve daha geniş rafinaj marjlarının etkisiyle artmasıyla birlikte hisse geri alımlarını hızlandırdı.

CEO Wael Sawan perşembe yaptığı açıklamada "Shell güçlü operasyonel ve finansal performansıyla bir çeyrek daha geçirdi. İkinci yarıda toplam geri alımlar 6,5 milyar dolar ile haziran ayında taahhüt edilen 5 milyar doların oldukça üzerinde olacak" dedi.

Açıklamaya göre Shell'in temmuz-eylül ayları arasındaki düzeltilmiş net geliri bir önceki çeyreğe göre yüzde 23 artarak 6,22 milyar dolar oldu, ancak net kâr geçen yılın aynı dönemine göre üçte bir oranında azaldı. Net kâr beklentilerin sadece 24 milyon dolar gerisinde kaldı.

Londra merkezli petrol ve gaz devi, önümüzdeki üç ay içinde 3,5 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını ve bunun bir önceki dönemdeki 3 milyar dolardan daha fazla olduğunu söyledi.

RBC analisti Biraj Borkhataria, Shell'in sonuçlarının genel olarak iyi olduğunu ve geri alımların "piyasa beklentilerinin biraz üzerinde" olduğunu söyledi.

Shell hisselerinin değeri rekor seviyeye yükseldi

 

Shell taahhüdüne rağmen Rusya'dan gaz satın alıyor

 

Shell, üç ülkeden enerji ticaretinden çıkıyor

 

Shell'den ilk çeyrekte rekor kâr

 

Shell, temettü artıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)