E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek---

Seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek

Seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek
30 Mart 2020 - 11:08 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre; seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet'ten yapılabilecek. Başvurunun sonucu ise kısa mesaj olarak vatandaşa gönderilecek.

Seyahat izin belgesi için başvurular artık e-Devlet'ten yapılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden yapılan açıklamada "Korona virüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında" denildi.

Başvuru süreci şu şekilde olacak:

1- e-Devlet Kapısı üzerinden başvurunuzu yapınız.

2- Başvurunuz Seyahat İzin Kuruluna iletilecek ve Kurul tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

3- Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında  başvurusu sahiplerine “Başvurunuz kabul edilmiştir" veya “Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS üzerinden bildirim yapılacaktır.

4- Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, otogar veya havaalanlarında  oluşturulan Başvuru Masalarından T.C. Kimlik Numarası ile doğrulamaları yapıldıktan sonra kabul edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bugun30 Mart 2020 13:45

    Bugun  iki şehir arası yolculuk yaptım. TV lerde gördüklerim ile pek alakası yoktu. Tek fark 3 radar vardı. yollar boş olduğu için radarlar güzel yerelre koyulmuş. Ateş ölçen felanda olmadı. jandarma, polis araçlarını gördüm öğle tatilinde belkide araçlar var kendileri yoktu. Bir polis noktasından geçerken herkes yavaşladı. dedim test yada ateş ölçülecek. nereye yolculuk dedi memur. dedim x şehre , hastane dedim. geç geç dedi... yani 1 otobüs gordum sadece yolculukda . düşündüm. Özel otosu olmayan, otogara gidecek, izin kagıdı alacak, otobüs fiyatları faiş fiyat, bilek alacak, otobüs kalkış saat beklecek. bir ton uğraşacak ve zaman kaybedip bekleyecek. O bakımdan, aracınız varsa yolculuk yapın zorunlusa, öteki türlü otobüs felan zor çok zor. geliş-gidiş denk getirmek şehir içlerinde terminal araçlarına binmek felan. TV de gördüklerimle, yaşadıklarım çok farklı. maske ve eldiven kullan, otona kolonya dezenfekte al. bunlar önemli.