E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSendika da grevden memnun değil---

Sendika da grevden memnun değil

Sendika da grevden memnun değil
30 Temmuz 2013 - 12:30 borsagundem.com

Türk-İş 1. Bölge Sorumlusu Büyükkucak, darphanedeki grevin devam etmesinin kendilerini memnun etmediğini söyledi

Türk-İş 1. Bölge Sorumlusu Faruk Büyükkucak, "Grevin devam etmesi bizi mutlu etmiyor. Grev, tabancadaki son kurşundur" dedi.
Basın-İş Sendikası'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası işçilerinin Beşiktaş'taki grev alanına gelen Büyükkucak, gazetecilere yaptığı açıklamada, greve büyük bir katılım olduğunu anlatarak, grevi işçinin istediğini söyledi.
Basın-İş Sendikası'na bağlı olan söz konusu iş yerindeki sıkıntıların greve çıkmadan halledilmesini istediklerini belirten Büyükkucak, 23 gündür devam eden grevin bir 23 gün daha devam etmemesini arzu ettiklerini aktardı. Büyükkucak, Türkiye'de 11 milyon sigortalı işçinin sadece 1 milyonunun sendikalı olduğunu ifade ederek, bu oranların işçi sınıfında bir sıçramaya duyulan ihtiyacı gösterdiğini söyledi.
Sendikal dayanışmanın sözde kalmaması gerektiğini anlatan Büyükkucak, "Sınıf dayanışması ancak birlikte hareket edersek gerçekleşecektir. Buraya gelen arkadaşlarımız manevi bir değer ifade ediyor. Bu bir örnektir. Grevin devam etmesi bizi mutlu etmiyor. Grev, tabancadaki son kurşundur. Grev bir amaç değil, araçtır. Temsilci arkadaşım söyledi, 10-15 yıllık işçi, yoksulluk sınırının 3 bin 200 lira olduğu ülkede, bin 500 lira ücret alıyorsa, gerisini kamuoyuna bırakıyorum" ifadelerini kullandı.
Basın-İş Sendikası'nın Denetim Kurulu Üyesi Ali Şimşek de grevlerinin her gün daha da güçlendiğini anlatarak, greve çıkma sebeplerinin maaşlar kadar, çalışma ortamı ve iş güvenliği konularını da kapsadığını kaydetti.
 Şimşek, çalışan  256 işçinin hepsinin huzursuz olduğunu savunarak, çalışma koşullarının iyileştirilmesinin genel beklentileri olduğunu söyledi. İyileştirmeler konusunda 2004'ten beri sözler verildiğini öne süren Şimşek, "Verilen sözlerde bir gelişme görmediğimizden, bunun sözde kalacağına inadığımızdan ve 15 yıllık bir işçinin bin 562 lira ücretle çalıştığı bir kurumda ki bu kurum, kar amacı gütmemesine rağmen 68 milyon lira kar ederken, biz bu katma değerden 2.5 milyon lira ücret talebinde bulunduk. Darphane 23 günde 12.5 milyon lira zarar etti" diye konuştu.
Darphane grevine yüzde 98 katılım olduğunu ifade eden Şimşek, darphane içindeki kişilerin üretim dışı alanlarda çalışanlar olduğunu aktardı.
Türk Petrol-İş, Sağlık-İş, Yol-İş, Demiryol-İş üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında, zaman zaman "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganı atıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)