E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelvi: Erdoğan, erken seçime mi hazırlanıyor?---

Selvi: Erdoğan, erken seçime mi hazırlanıyor?

Selvi: Erdoğan, erken seçime mi hazırlanıyor?
12 Temmuz 2021 - 09:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlere dönük mesajlarını yoğunlaştırınca, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bunların seçime yönelik bir adım olup olmadığını araştırdı.

Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde seçimle ilgili kullandığı söylemleri yazdı. Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, AK Parti kadrolarını erken seçim için değil, 2023 yılında yapılması planlanan seçim için hazırlıyor.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın seçim konusunda sürekli olarak “2023 seçimleri” ifadesini kullandığını belirtti.

Erdoğan’ın erken seçim gibi bir kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye danışmadan almayacağını belirten Selvi, “Erdoğan erken ya da baskın seçime hazırlanmıyor. AK Parti’yi 2023 seçimlerine hazırlıyor” dedi.

2023 için bir yol haritasının çizildiğini ifade eden Selvi, özetle şunları yazdı:

"Bunun için öncelikle geçmişte AK Parti’ye oy vermiş hatta AK Parti kadrolarında görev almış ama kırgın ve küskün olanlara yöneldi. Kırgın ve küskünlerin kazanılması için talimat verdi.

İstanbul seçimleri de gösterdi ki AK Parti Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor. Erdoğan Kürtleri kazanmak için yeniden harekete geçti. Diyarbakır ziyaretinde çözüm sürecini tartışmaya açan Erdoğan, bahara kadar doğu ve güneydoğu illerinin tamamını ziyaret etme kararı aldı. Erdoğan her ay bir ili ziyaret edecek.

AK Parti kadrolarına, “Araziye çıkın” talimatını veren Erdoğan, kibir uyarısında bulundu. “Tevazu ile gönüllere girin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerine yönelik attığı adımlar önemli. Hep ifade ediyorum. Bu kez seçimler aslanın ağzında değil, midesinde... Ancak doğru politikalarla kazanılmayacak seçimler yoktur. Bir dönemlerin moda sloganıyla “Yetmez ama evet” demiyorum. Tam aksine “Evet ama yetmez” diyorum."

Erdoğan: Erken seçimin tarihi belli

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rektör ataması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www12 Temmuz 2021 16:00

    Suriyeli sığınmacıları geri göndersin, oyum Akp ye. Milyonların izlediği Peker Videolarındaki ifşaatlar araştırılsın, oyum yine Akp ye. Ağzını açanı gözaltına alın diyen zihniyetten vazgeçilsin, hak arayan insanlar dövülmesin, oyum Akp ye , Maddi sıkıntı yaşayan insanlarımız mağduriyetten kurtarılsın, oyum Akp ye, Hazine garantili yol,köprü, tünel vb masrafları müteahhitlere ait olsun, oyum yine Akp ye vb vb mutlu olmaya çok ihtiyacımız var..

  • Mevsim12 Temmuz 2021 15:34

    2022 nisan mayiz erken secim

  • Vatandaş12 Temmuz 2021 12:54

    Ali Babacan gideli ekonomi çöküşte..Erdoğan herşeyi ben bilirim huyundan vazgeçmeli..Herşeyi yüzüne gözüne bulaştırdı..Böyle bir hükümet hala iktidarda ise tek sorumlu Kılıçdaroğlu'dur..

  • recep12 Temmuz 2021 11:45

    erken seçim olsa kimse oy vermez. memleketin hali ortada.

  • Kemla12 Temmuz 2021 11:32

    Ak parti yerel secimde ekonomi enflasyon göçmen özellikle suriyeli göçmenler sorununu çözmeden girdi ve kayip etti aynı durum devam ediyor ve borsada 3.5 milyon yatırımcı seçmen var çoğunluk ky durumda ve çok zarardalar bu durum sandığa illaki yansır.maneviyatda para ile oluyor bu yüzyılda biri yer biri bakar kıyamet onda kopar.el eli yıkar el döner yüzü yıkar....

  • TARKUT TARKAN12 Temmuz 2021 11:18

    kemal kılıçtaroğlu ve partiye 50 senedir yapışmış hatta partiden emekli olan onlarca kişiyi tanırım.bunalırın hiç bir vizyon ve projeleri  ile milleti ikna edemedikleri gibi 1900 söylemleri ile halkı tedirgin etmekteler.bunlar değişmeden 100 seçime girseler hepsini yine kayıp ederler.eğer partinin başında kaliteli donanımlı vizyon sahibi bir genel başkan ve yeni aynı şekilde milletvekilleri olsa hdp olmadan chp % 60 ile iktidara gelir idi.bu ordamda ben pek olası görmüyorum.

  • Mehmet12 Temmuz 2021 10:14

    erken seçim mi?.. daha neler !

  • AAA12 Temmuz 2021 10:12

    Tarım ve hayvancılık bitmek üzere bir saf kişi ile röportaj yaparak araziye inilmiyor

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Temmuz 2021 11:34

    belli oluyor çalışacaksın üretecisin.benim tanıdıım köylü arkadaşlarım ve akrabalarım var her sen bir iki daire alıyorlar hayvancılık ve diğer ürünler üreterek.

  • Serdar12 Temmuz 2021 10:10

    Vatandaşlae istedikleri kadan aynı partiyi secsinler, onlar oldukça hersey hep daha kötü olacak. Çünkü çok şeyin temelini yanlış attılar. İsteyen yandaş sevşciler bu yargıya tepki versinler. Gerceklerden kaçınılmaz.

  • ALİ KODUŞ12 Temmuz 2021 10:09

    Mecburen erken seçim olacak fakat 2022 yılında  çünkü hem ekonomiyi biraz düzeltilmesi ve hemde erken seçim olmaz ise RTE kanunen bir daha cumhurbaşkanı seçilemememektedir.fakat ben bu kafa bu mantelite bu bu vizyonu ve projesi olmayan kemal kılıçtaroğlu ve ekibinin yinede bu seçimi kazanamayacaklardır.diyelim ki kazandılar o zaman hdp ben millisavunma bakanlığı ve içişleri bakanlığını istiyorum.ben ırak, suriye libya dan odunun çekilmesini istiyorum der ise TSK  buna izin verir mi.o zaman dolar 50 TL olur.

  • Gerc12 Temmuz 2021 10:07

    parti çoktan rayından çıktı, artık bu parti ile ekonomi hersey daha kötüye gider. İsterse %70 le iktldar olsun. Asla hiç nir sey eskisi gibi olmaz, çok büyğk yanlışlar serisi var .