E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçim hazırlıkları başladı---

Seçim hazırlıkları başladı

Seçim hazırlıkları başladı
06 Ekim 2022 - 17:02 borsagundem.com

Siyasi partiler seçim takvimini beklemeden çalışmalara başladı. Partiler geleneksel seçim çalışmalarının yanı sıra dijital platformları da kullanmak için hazırlık yapıyor.

Seçimlerin zamanında yapılması durumunda genel seçimlere yaklaşık dokuz ay var. Siyasiler 2023 yılında gerçekleşecek seçimlerine büyük önem veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimleri için “Tarihi bir seçim” değerlendirmesi yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Seçimi farkla kazanacağız” yorumunu yaptı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 2023 seçimlerinde birinci parti olacaklarını da söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “Zafer sabredenlerin inananların sadık yâridir” ifadelerini kullandı.

Sputnik'ten Osman Nuri Cedit'in haberine göre, liderlerin seçimlere ilişkin bu iddialı mesajları sonra siyaset iyice ısındı. Siyasi partiler de hazırlıklar başladı.

"Türkiye yüz yılı” vurgusu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları kapsamında il ziyareti programları sıklaştırıldı. Erdoğan yurt dışında bulunmadığı hafta sonlarında mutlaka bir ili ziyaret edecek şekilde düzenlendi. AK Parti’de ayrıca 28 Ekim’de parti manifestosunun hazırlanması için çalışma yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı manifestoda “Türkiye yüz yılı” vurgusu yapılması ve Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında atılması düşünülen adımların yer alması bekleniyor.

Gençlere yakın takip

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 seçimlerinde gençlere güveniyor. İlk defa oy kullanacak gençleri evlerinde ziyaret eden CHP, 1 milyon gencin kapısını çaldı. Parti, Mart ayına kadar 7,5 milyon genç seçmeninin tamamını ziyaret etmeyi planlıyor.

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da il ziyaretlerine ağırlık verecek. CHP bir taraftan da 6’lı masaya ilişkin çalışmaları sürdürecek.

MHP'den köylere ziyaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sivas’tan başlattığı ‘Aday Belli, Karar Net’ mitinglerin yanı sıra köy ziyaretlerine başlıyor. Bahçeli’nin talimatı üzerine MHP teşkilatları köylere ziyaretlerde bulunarak vatandaşı dinleyecek.

İYİ Parti kongre hazırlığında

İYİ Parti seçimler öncesinde kongreye gidecek. İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda alınan karar ile kongre süreci başlatıldı. Kongreler sürecinde Akşener’in de il ve belli başlı ilçe kongrelerine katılması, gittiği yerlerde de seçmen buluşmalarının organize edilmesi planlanıyor.

Erdoğan: Seçimleri kazanma konusunda şüphemiz yok

 

Erdoğan talimat verdi: AK Parti seçim beyannamesi hazırlıyor

 

Ankara'da il ve ilçe seçim kurulları başkanları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Ekim 2022 08:05

    Seçim konuşmaları varsa, değişim var demektir. Seçim söylentileri olduğunda herkes ses çıkartmadan kabullendiğinde sıkıntıların ve problemlerin değişmesi için adım atıldı demektir. dünyada bile bazı ülkelerde değişimler oldu. Halk rahatsılıklarını seçimde gündeme getirir ve getirecektir. Var olan sistemde 5 kuruş destek bulamamaktadır. kartların yeniden karılmasını ekonomı programın değişmesini talep etmektedir. dunyada böyle. ülkemizdede bu sıkıntıların faturası halk tarafından kesilir. Zaten son çıkan yasalarda halkın reafından çok, halkın gündem ve sorunların gizlenmesi, baskılaştırılması olarak ortaya çıkıyor. Düşüncelerimde bu yönde.

  • E.g.07 Ekim 2022 02:40

    SOSYAL KONUT YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL ŞARTI ARAMADAN KİRAYA VERMEYEN PARTİLERE OY VERMEYELİM TAŞINMAK ZORUNDA KALAN KİRACILARIN ESKİ OTURDUKLARI KONUTUN KİRA BEDELİNİN 3 KATINA DAHİ KİRALIK KONUT BULMALARI ÇOK ZOR 250 BİN SOSYAL KONUT YAPILINCAYA KADAR 65 YAŞINA GELEN MEMURLAR RESEN EMEKLİ EDİLMEMELİDİR Emekli edilirler ise emekli ikramiyeleri ev satın almaya yetmez emekli maaşları kiralamaya yetmez

  • www06 Ekim 2022 21:37

    Seçim inşallah zamanında , 2023 Haziran ayında yapılır

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV06 Ekim 2022 17:46

    Sağ duyulu halkımız yine cumhur ittifakını seçecer diyorum.çünkü bir yıl olmuş daha başkan adayını belirleyemeyen bir olumuşa bu halkın oy vereceğini hiç tahmin etmiyorum.