E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSBK pazarlık yapıp ABD'de konuşacak---

SBK pazarlık yapıp ABD'de konuşacak

SBK pazarlık yapıp ABD'de konuşacak
10 Temmuz 2021 - 10:51 borsagundem.com

Sezgin Baran Korkmaz olayı, Avrupa basınının gündeminde. Avusturya’nın Der Standart gazetesi, "ABD 220 yıl ceza istiyor. Tüm varlığına el koyacak. Kurtulmak için, ABD’li müfettişlerle iş birliği yapıp ikinci Reza Zarrab olabilir." yorumunu yaptı

ABD'nin kara para soruşturması nedeniyle iadesini istediği ve Avusturya’nın Wels kentinde tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'a uluslararası medya da ilgi göstermeye başladı. Avusturya'nın önde gelen gazetesi Der Standart, “Cezadan kurtulmak ve mallarını kaptırmamak için ABD ile pazarlık yapıp ikinci Reza Zarrab olabilir” diye yazdı.

Almanya, Fransa, İsviçre medyası “Türk milyoner iş adamı Avusturya'da gözaltına alındı. ABD onun peşinde” başlıkları atarken, Avusturya medyası ilginç ayrıntılara yer veriyor. Krone gazetesi, gözaltı ve sonrası yaşananları duyurdu. Der Standart gazetesi ise, “Erdoğan'la yüzen büyük balıkla ilgili karar bekleniyor“ başlığı ile analiz yayınladı.

MAFYA İLE SİYASET ARASINDA BİRİ
Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklanmasının uluslararası çok boyutu olduğunu yazan gazete, “Mafya ve siyaset arasındaki gri bölgede bulunan bir Türk iş adamı. Olay sadece Türkiye'ye uzanmıyor, Trump yönetimiyle de temas noktaları var. Bilinmeyen biri değil. Türkiye'nin Akdeniz kıyısında lüks otellerin sahibi. Türk medyasına göre siyasileri, polis şeflerini ve gazetecileri defalarca ücretsiz olarak ağırladı, pahalı hediyeler verdi” ifadelerini kullandı.

VİYANA'YA GİDİNCE İZLENDİ
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarında Korkmaz'ın da rolünün olduğunu belirten gazete, Avusturya'da tutuklu iş adamının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla görüştükten sonra Türkiye'den kaçtığını vurguladı. ABD'li müfettişlerin Sezgin Baran Korkmaz'ı, Viyana'ya gitmesinden sonra izlemeye başladığını belirten gazete şunları yazdı:

“Korkmaz'ın kaderi AKP iktidarıyla füze gibi yükseldi. Ayakkabı boyacılığı yaptı ve çok fakir bir geçmişten geliyor. İktidar partisiyle iyi ilişkileri, hayatında önemli rol oynadı. İçişleri Bakanı Soylu’nun, Korkmaz'ın özel uçağını kullandığı, ayrıca şaibeli iş adamınınn özel jetinin Türkiye ile Venezuela arasında seferler yaptığı yazılıyor.”

REZA ZARRAB ÖRNEĞİNİ VERDİ
Gazete, ABD'de yargılanan ve Türkiye'de bakanların istifasına neden olan Reza Zarrab davasını örnek göstererek, “Türk yargısını üstten bağlayıp susturan bu iş adamı ABD'li müfettişlerle iş birliği yapabilir. ABD olayının arkasında Korkmaz'ın ABD'de yürüttüğü işler yatıyor. Biyodizel için büyük sübvansiyonlar alıp ABD hazinesini dolandıran iki kardeşle temasa geçti. Bu kardeşler, Trump‘ın daha sonra güvenlik danışmanı olan Michael Flynn'i, Türkiye'ye lobi faaliyetlerini sağlaması için önerdi. Bu kardeşler ayrıca, yasa dışı milyon dolarların Türkiye'de aklanması için sözler verdi. Tabii şimdilik iddia” şeklinde devam etti.

TÜRK HÜKÜMETİ İÇİN SİNİR BOZUCU
ABD'nin iddiasının, yasa dışı yolla ABD'den alınan 133 milyon doların Korkmaz ve bu iki kardeş tarafından otellere, emlağa, Türkiye ve İsviçre'ye yatırıldığı olduğunu belirten gazete şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Korkmaz'a 220 yıldan fazla ceza istiyor ve tüm malvarlığına da el koyacak. Eğer Sezgin Baran Korkmaz, Reza Zarrab'ın yaptığı gibi, ABD'li müfettişlerle anlaşma yolunu seçerse bu Türk hükümeti için çok sinir bozucu olacak. Çünkü insanlar, bu yöntemlerle kimlerin ne iş çevirdiğini, nelerin üstünün kapatılmaya çalışıldığını merak ediyor. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi de Korkmaz'ı Türkiye'nin de talep ettiğini açıkladı.”
(Ali Gülen /Sözcü)

SBK davasında 5 kritik ayrıntı

ABD'nin SBK iddianamesi ortaya çıktı: 133 milyon dolar, 225 yıl...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1 okur 12 Temmuz 2021 01:49

    Adamın her ne sebeple oluyorsa ABLA dediği gazetecisi var. Adam herkesle bir ticaret adamı olarak görüşüyor, normal ama bu hanımla abla kardeş olmuşlar. Sonra bu ablayı yıllardır destekleyen bir de AÇICI var. Sürekli hükümet aleyhine çalışır yazar ve fakat hep tarafsızım der durur. Bu ikisi hakkında ne hikmetse hiçbir şaibe yazılmıyor okunmuyor. Çünkü ....

  • TAMİZ KARTALGÖZ11 Temmuz 2021 12:19

    buda abd nin ajanı bence.bir iş insanını eğer dürüst ve bu yollardan para kazandı ise neden tüm mal varlığını söfürünün üzerine yapar.

  • Zafer11 Temmuz 2021 07:40

    Zarab, galip, baran, halkbank, ihlas fşnans. Sedat peker, sonra Alaatin çakıcı. Himaye edilen aynı vwya benzer iiçerikli işler. Ülkeyi bu ilişkiler içine sokan yönetimler ülkeye bir şey kazandırmaz, ülkeyi aşındırır sadece.

  • TAMİZ KARTALGÖZ11 Temmuz 2021 15:40

    Eskiden pkk ypg deaş ülkemizi kana bulayıp her gün 50-100 kişi öldürünce onları alkışlıyordunuz ne oldu ülkeye huzur gelince battımı sizlere.

  • Bir yorum11 Temmuz 2021 10:13

    Ne alaka  Devletin onlar ile zaten bir alakası yok.  Bunları önce kendileri sonra birileri  devlete bulaştırmaya çalışıyor!  Mafya bozuntularının her ağzından çıkanı  ilahi bir kehanet gibi yorumlamak nasıl bir soytarılıktır?   Çalıştır şu saksıyı biraz.

  • Grv11 Temmuz 2021 07:37

    Devletleri yönetenler bu tür ucuz ilişkilere giremezler! Girerlerse hesabını ülkeye ödetmemeliler kendileri ödemeliler.

  • mtu10 Temmuz 2021 19:43

    Hala bazı geri kafalı yobazlar böyle ayak oyunları ile ülkemizi zor duruma düşürmeye çalışıyorlar... diye söyleniyor. Ayak adamlarıyla türlü türlü ilişkiler içine girersen ayak oyunlarında da deşifre olursun. sbk kendi ağzı ile söylemedi mi siyasilerle olan ilişkilerini... sıradan vatandaş değil siyasilerle kirli ilişkisi var olmasa kim tınlar bu adamı. Kayda değer bir şeyler var ki pazarlığa oturabiliyor. Bu da 2. koz bizim bildiğimiz. Daha da kimse kurtaramaz, ne derse abd yapacaklar uzgünüm ama durum bu.

  • AhmetK10 Temmuz 2021 18:35

    Abd derın devletı verın eline senaryoyu, okusun.. bu sahtekarlarla sozde devleti tehdit edecekler.. yemezler

  • Nedim10 Temmuz 2021 15:40

    Amerika  Afganistan ı  işgal  ettikten sonra zaten var olan uyuşturucu  üretim ve ticareti  1400 kat artmış!  Yani  Amerika Afganistan ı Dünya nın uyuşturucu üretim üssü  haline getirmiş!  Vietnam da öyle  olmuş.  Amerika  Türkiye yi bir bataklığa çekmek istediği gayet açık!  Neden mi?  Çünkü  Kripto  Kemal  ne işimiz var  Afganistan da demiyor.  Böyle ketum  takıldığına göre  elbette  Türkiye bu oyuna gelmeyecektir.  Bunun dediğinin ya da demediğinin tersini yapılırsa  Türkiye her zaman karlı çıkar.  Bu arada Amerika  Irak tan Afganistan dan  Kırgızistan dan çektiği askerlerini  Orta doğu nun  yakın ülkelerinde konumlandırıyor  Amerika ya göndermiyor.    Dikkatle takip edildiğinden  şüphem yok. 

  • Vedat Yorulmaz10 Temmuz 2021 13:09

    Adamların asıl hedefi planlarına engel olan Erdoğan.Onun için Yalan,Yanlış ne varsa hepsini kullanacaklar.Nasıl ki Irakın işgaline zemin hazırlamak için Nükleer yalanını ortaya attıkları gibi.. Asıl hedef Türkiye.Parçalayıp bölmek. 

  • Mustafa10 Temmuz 2021 12:00

    Avanak ayakkabi boyacısısi kalsan daha iyiydi arayacaksın o günleri

  • Hakan 10 Temmuz 2021 11:44

    Yazın senaryoyu mnkym. Erdoğan kadar başınıza taş düşsün. Menfaatlerine çomak sokulan adi ülkeler illegal şarşatanlık ile erdoğan ı götürecek akılları sıra. İçimizdeki irlandalılar mutlu.

  • Bika10 Temmuz 2021 11:07

    Mafya ve siyaset arasında olan SBK'ın, Türkiye'deki siyasi ayağı kimler?

  • asd11 Temmuz 2021 14:46

    o zaman oltaya gelmesinler madem reza sarrab gibi bir örnek var. zaten ne olsa ya dış güçler yaptı oluyor ya da cehape zihniyeti. 

  • Kardo 10 Temmuz 2021 14:16

    Anında satış yapıp abd ajanı yaparsınız ama nafile, adam gider orada öter ve ardından tavizler gelmeye başlar...hayat böyledir, sen kendini nasıl gösterirsen insanlarda seni öyle görür...

  • RAMO CANCAN10 Temmuz 2021 11:34

    bence sensin hiç kuşkumuz yoktur.Aptalmısınız bu adam da abd nin bir ajanı bence aynen sarap gibi.çünkü abd Türkiye artık diş geçiremiyor böyle ayak oyunları ile ülkemizi zor duruma düşürmeye çalışmaktadır.