E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSaxo Capital'de Divanlıoğlu dönemi---

Saxo Capital'de Divanlıoğlu dönemi

Saxo Capital'de Divanlıoğlu dönemi
20 Ağustos 2015 - 14:53 borsagundem.com

Saxo Capital Markets Türkiye’nin Ülke Başkanlığı görevi finans sektörünün deneyimli ismi Savaş Divanlıoğlu’na emanet

Dünyanın önde gelen online işlem ve yatırım uzmanı Saxo Bank, bugün Savaş Divanlıoğlu'nun Saxo Capital Markets Türkiye Başkanlığı'na atandığını açıkladı. Divanlıoğlu, bankanın Türkiye'deki operasyonlarından sorumlu olacak ve Saxo Bank Orta ve Doğu Avrupa Bölge Başkanı Emmanouil Lemonakis'e bağlı çalışacak.

Kariyerine 1997 yılında Amerika’da Citigroup merkezinde başlayan Divanlıoğlu, 2001 senesinde Citibank A.Ş. Türkiye’ye tayin oldu ve 2006 senesine kadar Citibank A.S. Türkiye bünyesinde çeşitli departmanlarda Genel Müdür Yardımcılığı ünvanıyla kurumsal bankacılık yaptı.  2006 senesinde Citigroup iştiraki Citi Menkul Değerler A.Ş’yi kuran ve Genel Müdürlüğü’nü yapan Divanlıoğlu, 2010 yılında XTB Menkul Değerler  A.Ş’nin CEO’su ve yönetim kurulu üyesi oldu ve 5 yıl da burada görev yaptı. Robert Koleji mezunu olan Divanlıoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde okuduktan sonra Penn State Üniversitesi’nde finans üzerine MBA yaptı. 

Atamayla ilgili değerlendirme yapan Emmanouil Lemonakis, şunları söyledi: "Savaş Divanlıoğlu bize katıldığı için çok heyecanlıyız. Finans piyasalarının hem bireysel hem de kurumsal segmentlerinde sahip olduğu deneyim, Saxo Bank için stratejik öneme sahip. Türkiye'deki büyüme fırsatlarını yakalarken çok önemli olacak. Divanlıoğlu'nun bize katılmasıyla birlikte yatırım işlemlerinin geleceğini şekillendiren ve küresel piyasalara erişmek isteyen sofistike yatırımcılarla kurumların tercih ettiği platform olma hedefimiz devam ediyor."

Divanlıoğlu'nun ataması yeni kuşak Türk yatırımcılarının ihtiyaçları için dizayn edilen kullanımı kolay yeni nesil akıllı işlem platformu SaxoTraderGo'nun lansmanının ardından geldi. Saxo Bank, geleceğin işlem ihtiyaçlarına özel olarak tasarımı yapılan ve uluslararası piyasalarda dünya hisse senetleri, opsiyonlar, vadeli işlemler, para birimleri dahil 30 binin üstünde yatırım aracını müşterilerine sunan SaxoTraderGo’yu Türk yatırımcısının hizmetine sunmuştu. SaxoTraderGo, baştan sona kullanım kolaylığı, performans ve masaüstüyle mobil cihazlar arasında sorunsuz entegrasyona odaklanılarak yaratıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goker Nanecik25 Ağustos 2015 13:51

    çok dogru ve yerinde bir karar. Egemen Kaya yerine Savas bey harika bir secim. Kendisi son derece basarili ve saygin bir kisidir